Goed nieuws: grote hond is hartstikke goed voor de lijn

Volgens onderzoekers vliegen de overtollige kilo's eraf als je een grote hond in huis hebt.

Afvallen is niet gemakkelijk. Maar met een grote hond heb je goud in handen! Volgens onderzoekers vliegen de overtollige kilo's eraf als je een grote hond in huis hebt. En dat is nog niet alles: een grote hond kan ook dé oplossing zijn tegen verschillende ziekten. 

Goed nieuws voor hondeneigenaren! Althans, als je een grote hond hebt. Jouw trouwe viervoeter blijkt hartstikke goed voor je te zijn op verschillende gebieden. Het komt vast niet als een verrassing dat mensen met honden over het algemeen meer bewegen doordat ze hun huisdier moeten uitlaten. Maar onderzoekers hebben ontdekt dat specifiek een grote hond de oplossing is tegen overgewicht. 

Onderzoek

Uit een onderzoek bleek dat veertig procent hun hond niet dagelijks uitlaat. Alle reden voor onderzoekers van de Universiteit van Liverpool om erachter te komen waarom dat zo is. Na tien jaar onderzoek blijkt dat het te maken heeft met de grootte van de hond. Baasjes met een Duitse herder maken sneller een wandeling dan mensen met een chihuahua. 

En als je jouw hond vaker uitlaat, merk je hoe leuk jouw viervoeter dat vindt. Dit zorgt ervoor dat je steeds vaker én langer een wandeling maakt, en je er ook meer plezier in krijgt. Zodoende krijg je meer beweging en een beter uithoudingsvermogen. En dit dringt hart- en vaatziekten weer terug! Kortom: een grote hond is hartstikke goed voor je! 

Bron: University of Liverpool | Beeld: ANP, iStock

Laatste nieuws