doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Zzz: haal deze 7 dingen uit je slaapkamer voor een betere nachtrust

Jij hebt ongetwijfeld minstens vier van deze dingen in je slaapkamer liggen.
doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_image_article');
nachtrust

Hoewel het misschien vreemd klinkt, kunnen deze 7 dingen je nachtrust behoorlijk verstoren. Tijd om eens flink op te ruimen dus! 

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

1. Rekeningen en andere paperassen 

Die rekeningen die je een tijdje genegeerd hebt, kunnen behoorlijk wat stress opleveren. Dat je het stapeltje uiteindelijk meeneemt naar de slaapkamer om ze nog even door te nemen in bed, is hartstikke logisch, maar niet bepaald bevorderlijk voor je nachtrust. Ruim je papierwerk daarom op of laat ze achter op je bureau. 

2. Technologie

De kans is ontzettend groot dat jij voor het slapengaan nog een laatste keer je insta stories checkt en voor je het weet is het middernacht. Je kunt van je slaapkamer daarom beter een schermvrije plek maken. En als je echt nog even op je telefoon wilt kijken, geef jezelf dan een eindtijd en houd je eraan. 

3. Rommel op je nachtkastje 

Nachtkastjes zijn de ideale plek om allerlei spullen op te verzamelen. Maar eigenlijk horen alleen de spullen die je tijdens de nacht nodig hebt erop thuis. De rest zorgt alleen maar voor onrust. 

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

4. Spullen onder je bed

Kerstversiering, vergeten cd’s en ongeveer 74 sokken: je hebt eigenlijk geen idee wat er precies allemaal onder je bed ligt. En dat betekent gelijk dat het er niet hoeft te liggen, want je mist het niet. Kijk daarom eens kritisch naar je spullen en bewaar alleen die dingen die je echt wilt houden. Berg ze op in opbergdozen en ga aan de slag met een labelmaker. Zo weet je altijd waar alles is. 

5. Cosmetica

Houd je make-upproducten georganiseerd en bewaar er niet te veel van in je slaapkamer. De kans is groot dat het anders een verzamelplek wordt voor lege tubes mascara en al die rode lipsticks die nét niet hetzelfde zijn. En eerlijk is eerlijk: je favorieten zitten gewoon in je handtas. 

6. Boeken

In een ideale wereld ligt alleen het boek dat je op dit moment leest, in de slaapkamer. Maar als je bij gebrek aan opbergruimte toch een stapel boeken in je slaapkamer hebt liggen, houd ze dan bij elkaar en sorteer ze op kleur en hoogte. Ook dit geeft rust. 

7. Kledingberg

De klassieker. Maar het is echt beter om schone kleding in de kast te hangen en vieze kleding in de wasmand te gooien. 

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws