doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

“Nu kunnen Harry en Meghan nooit meer terug naar het koningshuis”

De biografie Finding Freedom blijft de gemoederen bezighouden. En dan is ‘ie nog niet eens verschenen.
.
meghan harry

11 augustus is het eindelijk zover: dan komt de omstreden biografie Finding Freedom uit. Maar ondanks dat het boek nog niet verschenen is, zijn de gevolgen voor Harry en Meghan al groot. Britse royaltykenners stellen namelijk dat de inhoud van het boek de kloof tussen Harry en Meghan en de rest van de koninklijke familie ontzettend heeft vergroot.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Dit is vooral opvallend, omdat Harry en Meghan nog altijd stellig ontkennen dat ze aan het boek hebben meegewerkt. Een woordvoerder van het stel laat weten: “Het boek is gebaseerd op de ervaringen van de auteurs als leden van de royalty-pers en op hun eigen onafhankelijke verslaggeving.” Toch is de impact er niet minder groot om. Verschillende kenners beweren namelijk dat het boek een terugkomst in de koninklijke familie onmogelijk heeft gemaakt. Dit komt door de vele juicy details die aan bod komen, waaronder de moeizame relatie tussen Meghan en William en Kate.

Goede vrienden doen een boekje open

De auteurs, Omid Scobie en Carolyn Durand, zeggen te hebben gesproken met meer dan honderd bronnen, waaronder goede vrienden van Harry en Meghan en voormalige én huidige hof- en paleismedewerkers.

Exclusieve voorpublicaties

In voorpublicaties die in handen zijn van The Times, is te lezen dat deze vrienden onder andere uitgebreid vertellen over de Megxit. Zo wordt er geschreven dat er door de royal family rekening mee werd gehouden dat het gezin na een tijdje toch zou willen terugkeren naar Engeland en het koningshuis. In januari 2021 zou de situatie daarom geëvalueerd worden. Als hieruit zou blijken dat Harry en Meghan toch behoefte hadden om bepaalde koninklijke taken op te pakken, dan zou dat zonder problemen kunnen. Paleis-insiders laten nu echter weten dat deze terugkeer er niet meer in zit. Een bron zegt over de publicatie van het boek tegen de Daily Mail: “Er lijkt nu geen weg meer terug.”

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws