doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Verjaardagsrecept Máxima enorme Instagramhit

7 feitjes die je vast nog niet wist over koningin Máxima

Wie had dat gedacht? Lekker normaal gebleven hé...
.
koningin maxima

Ze is een powervrouw, heeft haar hart op de juiste plek én is ook gewoon luizenmoeder geweest op de basisschool van haar dochters. Wie had dat gedacht? Lekker normaal gebleven hé. Scroll naar beneden voor (nog meer) leuke feitjes die je vast nog niet wist over Hare Majesteit.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Social Media

Helaas kun je Max niet volgen op Instagram, maar wel heeft ze haar pijlen gericht op Pinterest. Volgens bronnen gebruikt ze het platform om op de hoogte te blijven van de laatste trends op het gebied van mode, make-up en interieur. #FashionQueen

Lievelingstoetje

Het dessert dat je de koningin altijd wel mag voorschotelen is Zuid-Amerikaanse lekkers, genaamd: Dulce de leche. Je kunt het vergelijken met karamel, gemaakt van gecondenseerde melk. Dit bleek dan ook uit het recept dat de koningin tijdens haar afgelopen verjaardag via Instagram deelde.

Dit bericht bekijken op Instagram

“In deze tijd vier ik mijn verjaardag thuis met een typisch Argentijnse lekkernij: Alfajores van dulce de leche. Ik ben met Alfajores opgegroeid, het zijn mijn lievelingskoekjes! Ik bak ze volgens mijn moeders recept, dat ik graag met jullie deel. Zodat je ze ook zelf thuis kunt bakken!” - Máxima Ingrediënten koekjes: · 300 gr maizena · 200 gr bloem · 200 gr roomboter (op kamertemperatuur) · 150 gr suiker · 4 eidooiers · 1 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat) · 2 afgestreken theelepels bakpoeder · het merg uit een klein vanillestokje of een snufje vanille poeder · de geraspte schil van 1 citroen · 1 theelepel cognac Ingrediënten vulling: · dulce de leche (kant en klaar of zelf maken met gecondenseerde melk en suiker) · geraspte kokos Bereiding: Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng alle droge ingrediënten met de zachte boter in een kom. Voeg de eidooiers en de cognac toe en kneed met de hand tot een stevig deeg. Vorm een bal en leg die ongeveer een uur te rusten. Soms lijkt het alsof het deeg niet aan elkaar kleeft, voeg dan 2 lepels citroensap toe! Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm tot 7 mm en steek rondjes deeg uit (met een glas) van ongeveer 4 cm diameter. Leg dan de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat op zo‫’‬n 2 cm afstand van elkaar. Bak de koekjes 10-12 minuten op 160 graden. De koekjes moeten een klein beetje verkleuren, niet te veel anders worden ze te droog en breken ze. Als de koekjes klaar zijn, uit de oven halen en laten afkoelen. Plak steeds twee koekjes met een laag dulce de leche op elkaar. Spreid de dulce de leche goed uit tot aan de rand. Die randen rol je vervolgens door de geraspte kokos. De Alfajores de dulce de leche zijn klaar: genieten maar! #vermijddrukte #thuisbakken #alfajores #recept  #koekjes #koningin #KoninginMáxima #gefeliciteerd #verjaardag #eetsmakelijk 📸RVD

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Lingo

We weten niet of het spelprogramma Lingo een van de favoriete spelprogramma's van de koningin is, maar wél is het zo, dat ze er uren naar gekeken heeft. Toen Máxima de Nederlandse Willem-Alexander ontmoette en uiteindelijke zijn vriendin werd, bleek het wel zo handig als ze de Nederlandse taal zou leren. En dit deed ze door Lingo te kijken. Ha!

Beugel

Je moet er wel met een vergrootglas bij staan, maar een oplettend royaltyfan zou het opvallen. In 2017 werd door media gespot dat de koningin wel eens een doorzichtige beugel droeg. Ook kwam er een bericht vanuit de Rijksvoorlichtingsdienst: "Met het oog op een correctie van de beet van haar kiezen heeft koningin Máxima op advies van de tandarts een beugel gekregen."

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

Luizenmoeder

Naast dat ze koningin van Nederland is, is ze ook gewoon nog moeder van drie mooie dochters. Dochters die naar basisscholen gingen. En tja, als je daar wordt gevraagd om 'luizenmoeder' te worden, dan doe je dat gewoon. Maar ook op de hockeyclub moet ze eraan geloven. Want het wil wel eens voorkomen dat ze een glas fris voor je inschenkt tijdens haar bardiensten.

'Een beetje dom'

Rondom Máxima's vader, Jorge Zorreguieta, liep het niet helemaal soepeltjes. Vooral gedurende de verloving van het koninklijk paar ontstond er wat spanning. Willem-Alexander had de pers op een brief gewezen over de situatie omtrent Videla (Zorreguieta was staatssecretaris en minister van Landbouw in het regime van dictator generaal Jorge Videla). Het bleek alleen dat de brief door de dictator zelf geschreven was. Niet écht handig. Er kwam veel kritiek op. In het interview dat volgde - aanleiding was de verloving - werd er een vraag over gesteld. Je weet wel, waarin Máxima haar verloofde 'een beetje dom' noemt. Wat blijkt nu? Deze 'spontane actie' blijkt ingestudeerd te zijn. Hm, slimme zet achteraf.

Onderstaand de video, met vanaf 24:10 het fragment. Once you see it...

Trouwjurk

Op 2 februari 2002 gaven prins Willem Alexander en zijn Máxima elkaar het jawoord. Het bleek de dag van 'de traan', maar was ook gevuld met vreugdigheid en liefde. Het Italiaanse modehuis Valentino was de gelukkige en mocht de trouwjurk ontwerpen. Het ding kostte zo'n honderdduizend euro. En had een verborgen zakdoekvakje in de mouw van de jurk verwerkt, voor mogelijke tranen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws