doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Máxima & Mary: De appel valt niet ver van de boom

5 Royal BFF's: 'Wat ik nu toch heb meegemaakt!'

Ook een prinses heeft vriendinnen nodig, om lekker mee te kunnen roddelen.
.
mathilde and maxima

Ze schrijden rond in schitterende japonnen en verblinden elkaar met de kroonjuwelen, maar onder alle pracht en praal bloeien ook mooie vriendschappen, met alles erop en eraan (inclusief eens lekker roddelen).

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Nordic Besties

Ze zijn koninklijke buren, krooncollega's en boven alles goede vriendinnen. Kroonprinsessen Victoria van Zweden wist in 1999 niet hoe snel ze kennis moest maken met Mette-Marit, de nieuwe vriendin van prins Haakon van Noorwegen. "Mijn zus en ik zijn jaren zo'n beetje de enige meisjes in onze generatie geweest", zegt Victoria. "Ik vond het ontzettend leuk om een nieuwe vriendin te krijgen."

Mette-Marit kon bij geboren prinses Victoria terecht met al haar vragen over prinses zijn, Victoria appte zich helemaal wezenloos met Mette-Marit toen prinses Estelle net was geboren. Mette-Marit was toen al moeder van drie, met vijftien jaar ervaring op het gebied van 'kroep en andere babyzaken'. Desgewenst leent Victoria haar man prins Daniel deels aan Mette-Marit uit. Tijdens de bruiloft van prins Carl-Philip en Sofia Hellqvist escorteerde Daniel, in zijn beste James Bond-schurk imitatie, liefst twee kroonprinssen naar het feest.

Victoria, aanstaand staatshoofd van Zweden, is peetmoeder van Mette-Marits dochter prinses Ingrid Alexandra, die ooit koningin van Noorwegen wordt. De dames logeren regelmatig met hun gezinnen bij elkaar en gaan ook vaak samen op werkbezoek. Wie foto's van hun Climate Pelgrimage 2015 bekijkt, ziet meteen dat Mette-Marit toen allang wist wat nog weken geheim zou blijven: dat Victoria weer zwanger was, van prins Oscar. De Noorse kroonprinses is peetmoeder van het prinsje.

Knutselkoninginnen

Koningin Margrethe van Denemarken (rechts) en Sonja van Noorwegen zijn al 50 jaar BFF's. Het stel vond elkaar in een gezamenlijke liefde voor handwerk en fröbelen. Sonja, opgeleid als naaister, hielp Margrethe met haar wandkleden en het ontwerpen van haar meest spectaculaire outfits. En Margrethe is Sonja's grootste supporter van de foto's, prints en schilderijen die ze maakt. Ze exposeren ook gezellig samen!

Het blijft niet bij samen knutselen, ze gaan ook al jaren samen skiën in Noorwegen waar ze nog altijd de grootste lol hebben en Margrethe in de Noorse royal skihut te Jotunheimen logeert. Al zitten ze ook wel eens in Kongsseteren, de winterlodge even boven Oslo. Sonja is op haar beurt elke zomer wel een paar dagen te vinden in Caix, het Franse vakantieverblijf van Margrethe. Hier hebben ze even een onderonsje.

Margrethe leerde Sonja de kunst van decoupage, waarbij je met plaatjes, steentjes, en andere zaken doosjes beplakt en aflakt met vernis. Sonja maakte er het sieradendoosje mee voor het hartje met robijnen en diamanten dat ze ooit van haar man Harald kreeg en dat nu door kleindochter Ingrid wordt gedragen.

Goede buren

Koninginnen Mathilde en Máxima kennen elkaar al sinds 2000, toen La Zorreguieta van New York naar Brussel verhuisde om Nederlands te leren en Mathilde net getrouwd was met kroonprins Filip. Ze lunchten regelmatig samen en hadden dan aan het mijnenveld van een kersverse en bijna royal in koninklijke kringen een onuitputtelijk gespreksonderwerp.

Ze hebben kinderen in dezelfde leeftijd (Mathilde is peettante van prinses Alexia), promoveerden in hetzelfde jaar tot koningin en zijn allebei onverklaarbaar dol op modehuis Natan. Bovendien grijpen ze elk Nederlands-Belgisch project aan om als double-act op werkbezoek te gaan, waarbij de Natannettes voor de lol vaak hun kleren op elkaar afstemmen, 'voor een beetje leuk plaatje'.

Hoewel ze totaal verschillend zijn, kunnen ze elkaar erg waarderen. Máxima's spontaniteit werkt aanstekelijk op zeer ingetogen Mathilde en Max is op haar beurt weer erg gesteld op de manier waarop Mathilde met een engelengezicht reuze sarcastisch uit de hoek kan komen.

Royal Netwerktijgers

Kroonprinses Mary en koningin Máxima staan al jaren bekend als de royal netwerktijgers. Marketingvrouw Mary en econome Máxima zetten zich internationaal in voor een aantal goede doelen dat elkaar overlapt. Zo is Mary voor veilige plekken voor mishandelde vrouwen en pleit Máxima voor hun financiële onafhankelijkheid. Dan kom je elkaar nog wel eens tegen op congressen en dergelijke.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

Staatsbezoeken, werkbezoeken, royal weddings – er is altijd een moment waarop Mary en Máxima elkaar weten te vinden en elkaar even buitengewoon vrolijk bij roddelen praten. Voor schateren zijn de ex-burgermeisjes inmiddels te veel gedrild, maar ze kunnen nog wel schaamteloos samen giechelen als tieners. Onderwerpen: familie, schoonmoeders, kinderen, schoonmoeders en... hadden we schoonmoeders al genoemd?

Hechte Fillervriendinnen

Koninginnen Rania van Jordanië (47) en Letizia van Spanje (45) vertegenwoordigen het zuidelijke royal contingent met verve. Beiden hebben een aantal goede doelen gemeen die een goed excuus geven om weer eens af te spreken, beiden zijn dol op mooie kleren en vooral: killer schoenen.

Hoewel Letizia voornamelijk kleding van Spaanse designers draagt, gaat ze wel eens een dagje winkelen met Rania in Parijs. Dan schleppen ze niet burgerlijk samen door de stad, maar verschansen zich in een hotelsuite met koolhydraatarme roomservice en rijden personal shoppers af en aan met schoenen, handtassen en tops van Chloé.

Rania en Letizia lijken ook dezelfde plastische chirurg te hebben, gezien het feit dat ze door de jaren en ingrepen heen steeds meer op elkaar zijn gaan lijken. Geen van beiden is nog herkenbaar als je er hun oude pasfoto's naast houdt en ze hebben steeds minder van hun dochters en meer van elkaar weg. Hier zie je ze in 2004, met allebei nog grotendeels de originele onderdelen...

... en hier zie je hoe ze euh... naar elkaar toe zijn gegroeid.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws