Beau Culi: 10 gastronomische hoogstandjes op bijzondere plekken in Nederland

Van sterrenrestaurants tot eigentijdse bistro's van getalenteerde chef-koks.

Van sterrenrestaurants tot eigentijdse bistro's van getalenteerde chef-koks, de leukste restaurants in heel Nederland openen hun deuren voor een bijzondere gastronomische beleving.

Van 17 september tot 17 november kun je bij deze 10 hotspots voor een zacht prijsje genieten van heerlijke gerechten en van MICHELIN Specials

1. Ratatouille Food & Wine – Haarlem (MICHELIN Specials)
Al jaren kookt topchef Jozua Jaring de sterren van de hemel in het Haarlemse restaurant Ratatouille. Na de renovatie heb je in het restaurant onder meer uitzicht op een verbluffend uitziende klimaatkast met voortreffelijke wijnen. Het restaurant is één van de culinaire parels die je niet mag missen in Haarlem. Speciaal voor Back to the Restaurants heeft Ratatouille een menu samengesteld met onder andere gnocchi met Opperdoezer Ronde en rode mul met truffel.

Dit bericht bekijken op Instagram

What an amazing week it was this week!

Een bericht gedeeld door Ratatouille Food&Wine* (@ratatouille_restaurant) op

2. Vineum – Rotterdam (MICHELIN Specials)
Aan de Eendrachtsweg en vlak bij de trendy Witte de Withstraat in Rotterdam ligt sterrenrestaurant Vineum. Met een heerlijke wijnkaart en even bijzonder menu kookt topchef Danny Mouthaan met de seizoenen mee uit de Franse en Mediterrane keuken. Vineum heeft ook een speciaal menu voor Back to the Restaurants samengesteld.

3. Oni Japanese Kitchen – Den Haag
Oni betekent ‘uitzonderlijk’ in het Japans. Dat is dit restaurant zeker. Je waant je even in het prachtige Tokio terwijl je toch echt midden in het centrum van de hofstad zit. Op zoek naar een beetje zen en Japans genieten in Den Haag? Dan zit je bij Oni goed. Tip: bestel de Bentobox.

4. Restaurant Johannes – Amsterdam

Een begrip in Amsterdam en gelegen aan de mooie Herengracht. Bij deze topper wordt gekookt met zoveel mogelijk lokale producten en krijg je vervolgens ware kunstwerken op je bord voorgeschoteld. Een heerlijke wine pairing mag daarbij niet ontbreken.

5. Normandy Bar & Gourmet – Maastricht

The coolest place in town en een echte aanrader als je naar Maastricht gaat. Ontdek de kaart met kleine shared dining gerechten en sluit af met een lekkere cocktail in de bar. Cheers!

Dit bericht bekijken op Instagram

𝐍𝐎𝐑𝐌𝐀𝐍𝐃𝐘 𝐓𝐎 𝐆𝐎! 🥡 Onze chefs verrassen met een heerlijk, toegankelijk afhaal -en bezorgmenu met de Hollandse keuken centraal. In het comfort van je eigen huis geniet je van een klassieke stamppot, verse asperges of een zomerse pastasalade!🌞 Mocht je het op voorhand willen bestellen, is het mogelijk dat wij de gerechten koud serveren. Met de bijgeleverde omschrijving warm je de gerechten op en geef je zelf de ‘finishing touch’. Liever niks meer hoeven doen thuis? Het is ook mogelijk onze gerechten warm af te halen of te laten bezorgen. Boven een bestelbedrag van €15,- bezorgen wij kosteloos. Naast onze gerechten verzorgen wij ook bijpassende wijnen, bubbels en cocktails to go!🍸 MENU: LINK IN BIO Bestellen is eenvoudig en kan telefonisch via 𝟎𝟔-𝟒𝟔𝟑𝟓𝟔𝟐𝟔𝟗. Of via e-mail: 𝐢𝐧𝐟𝐨@𝐧𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧𝐝𝐲-𝐦𝐚𝐚𝐬𝐭𝐫𝐢𝐜𝐡𝐭.𝐜𝐨𝐦 Wij zijn geopend van 15:00 tot 21:00. Afhalen is de hele dag mogelijk, bezorgen doen wij vanaf 17:00. Bezorgen doen wij uitsluitend in Maastricht. Wil je een bestelling plaatsen voor een andere dag? Geen probleem, wij maken het in orde. We verheugen ons je toch nog even te zien in deze omstandigheden!💛 (Met 1,5m afstand) Team Normandy • • 📷 @wildschieters

Een bericht gedeeld door Normandy Bar & Gourmet (@normandy.maastricht) op

6. The Commons – Groningen

The Commons is een begrip als urban hub in onder andere Amsterdam en nu óók te vinden in Groningen. Hier kun je de hele dag genieten van de beste pizza’s, burgers en cocktails, maar ook voor een lazy afternoon lunch of voor een meeting is The Commons geschikt.

7. Ta Toru – Amsterdam

Ta Toru is een verborgen parel in hartje Pijp aan de Ferdinand Bolstraat. Fan van de Molukse keuken? Dan ben je hier aan het goede adres. De drie broers runnen al een food-stand in het food department van het Magnaplaza, maar zijn nu klaar voor hun eigen restaurant. Rond 18:00 uur neemt Ta Toru restaurant Mook over en kun je genieten van de beste Molukse gerechten in town.

8. Parkheuvel – Rotterdam (MICHELIN Specials)

Topchef Erik van Loo is met Parkheuvel een klassieker die je niet mag overslaan als je een bijzondere avond uit wil. Naast de prachtige setting in het Rotterdamse park, is een diner bij Parkheuvel een totale experience van amuse tot dessert. Voor Back to the Restaurants komt Parkheuvel met unieke MICHELIN Specials.

9. De Compagnon – Amsterdam

Een Amsterdamse klassieker tussen de Warmoesstraat en het Rokin in. Eigenaar Bert heet iedereen welkom in zijn authentieke Amsterdamse restaurant waar chef Sven de scepter zwaait. Geniet van gerechten met verse truffel (mits in het seizoen), het lekkerste perzik-ijs van Amsterdam of laat je verrassen door de chef, want alles wat uit de keuken van restaurant de Compagnon komt is tongstrelend lekker.

10. Bistro Berlage – Amsterdam

Mocht je op zoek zijn naar een restaurant met een bijzonder historisch verhaal, dan ben je bij Bistro Berlage aan het juiste adres. Het ligt in een prachtig pand dat grenst aan de beurs van Berlage, heeft een parkeergarage voor de deur -niet onbelangrijk in Amsterdam. Voor degenen die de wijnkaart met heerlijke wijnen willen uitproberen, het Centraal Station vind je op loopafstand.

Bron: The Fork | Beeld: The Commons Groningen, Instagram

Laatste nieuws