doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Deze 9 voedingsmiddelen kun je beter niet nemen als je wilt afvallen

Fit Amy: Hoe (snel) actrice Rebel Wilson 18 kilo verloor

Platte buiken, smalle snoetjes... Showbizzland is in de ban van afslanken.
.
Rebel Wilson

Platte buiken, smalle snoetjes... Showbizzland is in de ban van afslanken.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Vandaag in de spotlight: Australische actrice Rebel Wilson, bekend van films Pitch Perfect, The Hustle en Isn't it Romantic. Waarschijnlijk had ze het zo'n vijf jaar geleden (tijdens de film Pitch Perfect stond ze bekend als Fat Amy) niet eens geloofd, maar binnen een paar maanden tijd is de 40-jarige zo'n 18 kilo lichter. Waar ze ooit gevierd werd door haar volslanke uiterlijk, wordt ze ditmaal bedolven door duizenden complimenten over haar lichaam. En terecht, want het resultaat mag er zeker zijn!

Begin dit jaar riep ze 2020 uit tot 'het jaar van gezondheid' en ze heeft sindsdien niet stil gezeten. Maar echt. Ze stelde prioriteit aan lichaamsbeweging en gezond eten door middel van de Mayr-methode (hierover later meer). Zo gezegd, zo gedaan: ze wandelde alsof haar leven er vanaf hing, ging zeven dagen in de week sporten met behulp van een personal trainer en vermeed suiker en junkfood. Maar ook - en gelukkig - heeft ze zichzelf niet zozeer beperkt tot het niet meer benutten van lekkernijen. "Vergeet jezelf niet zo nu en dan te trakteren op iets lekkers." Haar tip: verwen jezelf op twee momenten in de week, en de andere momenten: geniet van een heerlijk bubbelbad.

Mayr-Methode

De Mayr-methode is gebaseerd op de "Mayr Cure", gecreëerd door Dr. Franz Xaver Mayr, een Oostenrijkse arts. Deze arts (inmiddels al zo'n 100 jaar overleden) geloofde dat de meeste mensen hun spijsverteringsstelsel vergiften met het voedsel dat ze eten en hóe ze het eten. Het doel van het hele dieet is om de gezondheid van je spijsvertering te verbeteren. "Het is een aanpak die voedsel-intoleranties elimineert, suiker vermindert, het langzaam eten van voedselmiddelen aanmoedigt, het immuunsysteem stimuleert en ontstekingen vermindert", aldus een bron dicht bij Rebel. De methode elimineert tussendoortjes, vermindert de inname van gluten en zuivelproducten en moedigt volgers aan om bewuste eettechnieken te volgen, zoals langzaam kauwen en eten zonder afleiding. Denk aan eten met een hoog alkalisch gehalte, zoals groente, verse vis en yoghurt (van schapenmelk).

De Australische actrice heeft zich dus een andere levensstijl aangemeten, en dat heeft z’n vruchten afgeworpen. Who's next?

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws