Vacature: Dit is jouw kans om in Buckingham Palace te wonen

Dankzij deze vacature krijg je de kans om het leven van de royals van heel dichtbij mee te maken.

Koningin Elizabeth heeft onlangs een vacature online gezet voor een nieuwe schoonmaker. In de vacature valt te lezen dat je onderdeel wordt van de live-in staff van prins Philip, wat in dit geval betekent dat je met de man van de koningin in zowel Windsor Castle als Buckingham Palace gaat wonen.

De vacature is te zien op de officiële website van Buckingham Palace en je ontvangt een startsalaris van zo’n 21.000 euro per jaar. Hiervoor ga je fulltime, vijf dagen per week aan de slag.

De nieuwe huisgenoot van prins Philip

Ook valt te lezen: “De positie wordt aangeboden inclusief inwoning. Je zal voornamelijk op ofwel Windsor Castle of Buckingham Palace gestationeerd worden, maar gedurende het jaar werk je ook op de andere verblijfplaatsen. Dit geldt voor ongeveer drie maanden per jaar.”

Behalve de woningen in Londen, zijn de koningin en prins Philip ook eigenaar van huizen in onder andere Schotland en Sandringham, waar ze voornamelijk rond Kerst veel tijd doorbrengen. En hoewel de vacature bedoeld is voor prins Philip, is de koningin misschien ook wel gewoon aanwezig.

Een rondje door de private gallery

Je krijgt volgens de vacature ook toegang tot “catering en recreatievoorzieningen”. Het lijkt er daardoor op dat je, als je wordt aangenomen, ook gebruik mag maken van bijvoorbeeld de kunsthal in Windsor Castle en de muziekkamer van Buckingham Palace. Once in a lifetime kans dus!

Bron: Buckingham Palace | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws