doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Column Ella: 'Er zijn weinig échte diva's'

Viva La Diva! 5 legendarische showbizzdiva's: ken jij ze nog?

Acht legendarische showbizzdiva’s die hun weerga niet kenden, maar wiens namen - helaas - niet zo vaak rondzingen.
.
Viva la Diva

Van wulpse danseres in bananenrokje tot wereldster zonder sexappeal... Acht legendarische showbizzdiva’s die hun weerga niet kenden, maar wiens namen - helaas - niet zo vaak rondzingen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Judy Garland

 • 10 juni 1922 – 22 juni 1969
 • Echte naam: Frances Ethel Gumm
 • 5x getrouwd - 3 kinderen (o.a. Liza Minelli)

‘You won’t forget me, will you,’ zei Judy eens. Nee, dat zullen we zeker niet, Judy. Daarvoor is je film-cv te groot en je privéleven te heftig. Vijf huwelijken, financiële problemen, zenuwinzinkingen, een drank- en drugverslaving, zelfmoordpogingen... Het leven (en geleefd worden) als kindster drukte al snel zwaar op Judy. Ze stond als peuter met haar twee zussen op het podium als The Gumm Sisters, wat later het meer showbizzwaardige The Garland Sisters werd. Op haar dertiende werd ze door MGM ontdekt en op haar zestiende had ze haar eerste filmrol. Om in 1939 de hoofdrol in ‘The wizard of Oz’ te veroveren. Een ster was geboren. En ster met veel problemen, die ze uiteindelijk ‘oploste’ door een overdosis slaappillen.

Katharine Hepburn

 • 12 mei 1907 – 29 juni 2003
 • Echte naam: Katharine Houghton Hepburn
 • 1x getrouwd - 0 kinderen

De First lady of cinema werd ze ook wel genoemd. Katharine heeft een recordaantal Oscars (vier stuks) binnengesleept en werd in 1999 uitgeroepen tot allergrootste vrouwelijke filmlegende. De actrice viel op door haar eigenzinnige gedrag. “If you obey all the rules, you miss all the fun” was haar motto. Ze droeg broeken (erg ongewoon in die tijd), hield niet van make-up en weigerde mee te werken met de pers. Na een kort huwelijk met Ludlow Ogden Smith – die zijn naam veranderde in Ogden Ludlow, want de actrice wilde geen Kate Smith heten – leerde ze uiteindelijk haar grote liefde Spencer Tracy kennen op de filmset. Het kwam echter nooit van een huwelijk, omdat de katholieke Spencer weigerde te scheiden van zijn vrouw. Ze had maar liefst 26 jaar een affaire met hem, tot aan zijn dood in 1967.

Bette Davis

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');
 • 5 april 1908 – 6 oktober1989
 • Echte naam: Ruth Elizabeth Davis
 • 4x getrouwd - 3 kinderen (waarvan 2 via adoptie)

Met lovende woorden én een contract naar Hollywood gehaald worden, om daar te horen te krijgen dat je geen sexappeal hebt... Het overkwam Bette op haar 21ste bij Universal Studios. Die haar vervolgens afscheepte met kleine rolletjes. Warner Brothers keek echter verder dan het gebrek aan bombshell looks en gaf Bette de kans om uit te groeien tot een van de grootste actrices aller tijden, met uiteindelijk meer dan honderd filmrollen op haar cv. Niet alleen haar carrière, ook haar fittie met collega-diva Joan Crawford is legendarisch geworden. Maar liefst veertig jaar maakten de diva’s elkaar het leven zuur. Hun wederzijdse haat is zelfs zo episch dat er een tv-serie over is gemaakt. Kijk, dan heb je wel naam gemaakt in Hollywood.

Jayne Mansfield

 • 19 april 1933 – 29 juni 1967
 • Echte naam: Vera Jayne Palmer
 • 3x getrouwd - 5 kinderen

Net zo platinablond en wulps als Marilyn Monroe, maar toch bleef actrice Jayne altijd in de schaduw staan van haar concullega. Het sekssymbool – ze was de eerste Amerikaanse filmster die naakt in een hoofdrol te zien was – werd slechts 34 (auto-ongeluk) en heeft enkele grootse filmrollen gehad, maar wist zichzelf vooral op de kaart te zetten dankzij goed geplande wardrobe malfunctions. De bekendste? Die met Sophia Loren, waarbij Janes boobs bijna uit haar jurk vallen (en Sophia haar afschuw niet verbergt). Maar ook haar roze huis in Beverly Hills, genaamd The Pink Palace, trok de aandacht. Compleet met cupido’s en een fontein die roze champagne spoot. Want als je dan toch al bekendstaat als sekssymbool...

De andere vier diva´s staan in alle geuren en kleuren vermeld in de nieuwste Beau Monde! Nu te koop in alle winkels!

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws