Glamour met een knipoog

Van Italiaanse muze naar Hollywood-ster: Monica Bellucci is vandaag jarig!

In de Verenigde Staten veroverde een ​​in Città di Castello geboren meisje Hollywood. Ze werd in zeer korte tijd de meest gewilde femme fatale van de internationale cinema: Monica Bellucci. Vandaag wordt de diva 60 jaar.

Monica

Met haar schoonheid en charme heeft Monica Belluci de rol als diva opnieuw kunnen definiëren. Ze is een van de grootste vertegenwoordigers van het Italiaanse schoon in Hollywood. Vandaag de dag is de actrice nog steeds te zien op het witte doek: ze schittert in de nieuwste Beetlejuice Beetlejuice die sinds deze maand in de bioscoop draait.

Eigenheid

Haar carrière begon echter niet in Hollywood, maar op de belangrijkste catwalks ter wereld. Ze werkte voor Fendi, Blumarine en Dior totdat ze bij Dolce & Gabbana belandde, waar ze in de jaren '90 de favoriete muze werd van fotografen en designers. Ondanks dat haar stijl werd vergeleken met die van andere grote Italiaanse diva's (Sophia Loren en Claudia Cardinaletti), wist Bellucci zich altijd te onderscheiden door mode te benaderen op een intieme, persoonlijke manier die moeilijk te kopiëren was.

Een carrière in Hollywood

Bijna 25 jaar na de release wordt Malèna van Giuseppe Tornatore nog steeds gedefinieerd als een van de mooiste films die Monica Bellucci ooit heeft gemaakt. De film betekende een keerpunt voor de actrice die zich na de opnames wijdde aan haar carrière in Hollywood in plaats van de rode loper. Ze werd één van de meest gewilde sterren van het witte doek en was te bewonderen in diverse producties - van thrillers tot historische drama's.

Bondgirl

De Italiaanse schoonheid heeft een jaloersmakend cv en brak een bijzonder record. Monica is namelijk de eerste vijftigplusser die de rol van Bondgirl vervulde voor de film Spectre. De James Bond-saga met Daniel Craig in de hoofdrol is overigens altijd uniek geweest. De Bondgirls passen bijna nooit in het stereotype van de dame in nood, maar het zijn sterke vrouwen die respect kunnen afdwingen. Een perfecte match met Monica, natuurlijk.

Geen sprookje

Op het front van de liefde was Monica, ondanks haar femme fatale-aura, minder succesvol. Na twee mislukte huwelijken en een bewogen periode lijkt de actrice nu de liefde te hebben gevonden in regisseur Tim Burton, met wie ze samenwerkte op de set van Beetlejuice Beetlejuice.

Een diva wordt gekenmerkt door haar houding, de benadering van haar publiek of simpelweg de manier waarop ze in glamoureuze situaties voortbeweegt. Geen gemakkelijke rol, maar met haar ongekende schoonheid en elegantie is Monica Belluci deze rol meer dan waardig.

Hopelijk kunnen we nog héél wat jaren genieten van de mysterieuze schone op 't witte doek!

Celebrity
  • Il Mattino, Pinkvilla
  • NL Beeld