doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Column Ella: Had het boek van Harry en Meghan niet beter ‘Finding fame’ kunnen heten?

Het leven van Harry: Van ondernemende prins tot couch-potato

Van ondernemende prins tot couch-potato. Harry brengt nogal wat tijd murmelend op de bank door sinds Meghan in zijn leven is.
.
Column Ella - H&M

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

“Hoe vind je zelf dat het gaat?” is de vraag die ik dolgraag aan prins Harry zou willen stellen. Iedere keer als hij door Meghan voor een camera wordt geschoven om iets verantwoords te murmelen wat zij hem heeft ingefluisterd, komt hij weer wat doffer over, alsof hij geen idee heeft waar hij over praat. In zijn oude rol als prins kwam Harry leuk uit de verf: enthousiast, spontaan, goed met alles en iedereen, van baby tot bejaarde. Hij wist wie hij was, wat er van hem verwacht werd en wat zijn rol was: het land dienen door aandacht te genereren voor militairen en andere zaken die zijn hart hadden. Voor iemand die geen studiebol is, zat hij goed in de materie en was zijn populariteit gegarandeerd.

In zijn nieuwe rol als +1 van Meghan heb ik hem nog niet zien schitteren. Sterker nog, ik vermoed dat hij ver boven zijn stand is getrouwd. Meg is slim, charismatisch, ambitieus en zelfs voor een cameramobieltje een ster. Die pantomimeprins van haar is een leuk accessoire en ongetwijfeld een lieve vader voor zoon Archie, maar daarmee hebben we het wel gehad. Zij doet de onderhandelingen, zij vond het huis in Santa Barbara, zij heeft Plannen. Hij is slechts haar royal rekwisiet, die een jaar geleden riep de regie over zijn leven terug te willen en intussen het tegendeel heeft bereikt. Soms overspeelt de Megha Manipulator namelijk haar hand. Een Invictus-benefiet willen laten streamen door Amazon terwijl je net een miljoenencontract met concurrent Netflix hebt afgesloten, betekent teruggefloten worden.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

Die felbegeerde vrijheid van hen is nu aan een streng contract verbonden. Het valt nog te bezien hoeveel prettiger dat voor Harry is, in plaats van praten met zijn vader en oma over de invulling van zijn leven. Hoewel ze in alle tonen ontkennen dat er een realityserie komt, lijkt mij dat een kwestie van wachten. Bij Netflix zijn ze niet gek, Harry en Meghan drie maanden volgen, trekt natuurlijk meer kijkers dan hun documentaires over het bouwen van ‘communities of compassion’, wat dat ook mag zijn. Sterker nog, uitgelekt is dat een deel van hun pitch, die hen dat contract van 150 miljoen dollar heeft opgeleverd, bestond uit zelfgemaakte filmpjes over de Sussexit ten paleize. Daar zou ik óók voor gaan zitten. Alleen al omdat het zo verrukkelijk schuurt met hun veelvuldig geuite wens om meer privacy te hebben en hun belofte om niet te zullen cashen op hun titels.

Nu we het daar toch over hebben: het kostte 13.000 dollar voor een inlogje om de hertogin van Sussex een paar minuten virtueel te horen spreken op de Most Powerful Women Summit van Fortune. Ik kan me wel voorstellen wat zíj zou antwoorden op de vraag: “Hoe vind je zelf dat het gaat?”

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws