doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Diana’s broer bedankte vriendelijk voor dit verzoek van The Crown

Charles Spencer is niet bepaald een fan van de show.
.
charles spencer

De broer van prinses Diana, Charles Spencer, heeft onthuld dat hij een bijzonder verzoek van de makers van de Netflix-serie The Crown heeft gekregen. En dat hij deze vervolgens keihard heeft afgewezen.

Sinds het vierde seizoen, dat eerder deze maand in premiere ging, is actrice Emma Corrin te zien in de rol van prinses Diana. Dit leidde ertoe dat de makers de graaf benaderden met een speciale vraag. Ze wilden zijn toestemming om te mogen filmen in het huis van de familie Spencer waar Diana opgroeide, Althorp House. Hij weigerde dit.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Geen geschiedenisles

Dit liet Charles weten in een interview tijdens het Engelse tv-programma Love Your Weekend with Alan Titchmarsch. De presentator vroeg de graaf of hij zich ongemakkelijk voelde bij The Crown. “Best wel, eigenlijk. The Crown vroeg of ze konden filmen in Althorp en ik zei dat dit natuurlijk geen optie was.”

Hij ging wat dieper in op zijn gevoelens. “Waar ik me zorgen om maak, is dat mensen zo’n programma zien en vergeten dat het fictie is. Dit geldt zeker voor buitenlanders. Amerikanen vertellen me constant dat ze The Crown hebben gekeken en ik merk dan dat ze het zien als een geschiedenisles. Nou, dat is het niet.”

Nalatenschap beschermen

Charles onthulde ook dat hij het als zijn taak ziet om het nalatenschap van zijn zus te beschermen. “Ik zie het als mijn plicht om het voor haar op te nemen waar ik kan. Zo heeft ze mij bijvoorbeeld voogd over haar zonen gemaakt, dus ze heeft een soort vertrouwen in mij doorgegeven. Dus ja, het voelt echt alsof het mijn taak is om haar herinnering in leven te houden.”

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws