doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Diefstal in Buckingham Palace: foto’s en medailles van William en Harry gejat

Tussen november vorig jaar en augustus dit jaar stal de dader meerdere persoonlijke voorwerpen uit Buckingham Palace.
.
harry william

Voormalig paleismedewerker Adama Canto heeft toegegeven dat hij tijdens zijn werkdagen verschillende persoonlijke voorwerpen van prins Harry en prins William heeft gestolen. Het gaat onder andere om fotoalbums en medailles.

De 37-jarige man gaf de diefstallen toe nadat de politie tijdens onderzoek veel gestolen voorwerpen aantrof op de plek waar de medewerker zijn eigen vertrekken had. Naast vele persoonlijke foto’s en medailles had Canto ook een stapel gesigneerde foto’s van Harry, William en Kate gestolen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Ebay

Tijdens de coronacrisis kon de voormalig werknemer ongestoord zijn gang gaan. Met een speciaal pasje kreeg hij toegang tot gedeeltes van Buckingham Palace waar hij anders nooit kwam, zoals bepaalde kamers en kantoren. Hij stal ook uit kluisjes van andere werknemers én uit de bergruimte van prins Andrew. Why?

Canto liep uiteindelijk tegen de lamp omdat hij de gestolen goederen op eBay aanbood. Hierbij slaagde hij er niet eens in om veel winst te maken. Want de voorwerpen hebben normaal een waarde tussen de 10.000 en 100.000 pond, maar Canto hield maar 7700 pond over aan de verkopen. Welke straf Canto uiteindelijk zal krijgen voor de diefstallen, is nog niet bekend.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws