Glamour met een knipoog

Beau Culinair: Vegan kruidnootjes van Miljuschka Witzenhausen

Met dit recept maak je ongeveer 75 kruidnootjes in zo'n 35 minuten. Bakkers klaar?

Kruidnootjes - flora - miljuschka

Het is bijna Pakjesavond en daar horen natuurlijk heerlijke kruidnootjes bij. Met dit simpele recept van Miljuschka maak jij in een handomdraai je eigen nootjes.

Met dit recept maak je ongeveer 75 kruidnootjes in zo'n 35 minuten. Bakkers klaar?

Ingrediënten

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr donkere basterdsuiker
  • 1,5 el koekkruiden
  • Snufje zout
  • 100 gr Flora Plant ongezouten, koud en hard, in blokjes
  • 5 el amandelmelk

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175˚C
  2. Neem een kom en meng hier de droge ingrediënten in (zelfrijzend bakmeel, zout, suiker en koekkruiden)
  3. Roer dit met een lepel even door zodat eventuele klontjes eruit zijn.
  4. Snij de koude Flora Plant in klontjes en voeg dit toe aan het meel evenals de amandelmelk.
  5. Kneed het geheel met je handen goed door tot je een samenhangende bal hebt.
  6. Draai hier mooie kleine balletjes van en leg deze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Zet in de oven voor 25 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Wil je ze bewaren in een trommel, laat ze dan eerst helemaal goed afkoelen. Enjoy!