doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Prinses Diana's butler: 'Haar leven was verschrikkelijker dan The Crown laat zien'

De vijf beautylessen van prinses Diana

Beau Monde deelt de vijf beautylessen die we van de prinses hebben geleerd.
prinses Diana

Prinses Diana was veel dingen, maar zeker ook een stijlicoon en van naturelle een schoonheid.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Beau Monde deelt de vijf beautylessen die we van de prinses hebben geleerd.

Heur iconische kapsel

Haar kapsel was destijds helemaal hip. De korte, luchtige coupe werd veelvuldig nagemaakt. Achter het beroemde kapsel zit een heel verhaal! Haar vaste haarstylist Sam McKnight deed er een boekje over open. Sam is het geheim achter het kapsel van Diana. "Toen ze die keer weg ging, vroeg ze nog: als je alles met mijn haar mocht doen wat je maar wilde, wat zou je dan doen? Ik stelde voor om het kort te knippen, en tot mijn grote verbazing stemde ze toe en knipte ik haar lokken in het beroemde model." Hoe een argeloze Diana ervoor zorgde dat haar kapsel één van de populairste werd, that's how you roll dear.

Eyeliner met een twist

Wanneer we voor een eyeliner gaan, grijpen we al gauw naar de kleur zwart. Diana deed graag dingen anders en koos dus voor een andere kleur: blauw. Deze keuze wordt veelvuldig gespot in het nieuwe seizoen van The Crown, waar prinses Diana - gespeeld door Emma Corrin - haar opwachting maakt. Sinds de start van het seizoen is de verkoop van blauwe eyeliner verdubbeld. Wow!

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

De truc van de blush

Hoewel de gezondheid van de prinses haar in de steek liet (ze vocht haar hele leven tegen boulimie), oogde ze gezond en glowy. Haar truc? Haar liefde voor blush en bronzer. Zo bracht ze blush op de appels van haar wangen aan en bronzer langs de buitenkant van haar gezicht. Et voila!

Skincare

Diana zorgde goed voor haar huid en nam altijd de tijd om zich in haar huidverzorging te verdiepen. Volgens een van haar visagisten, Mary Greenwell, zou Diana haar gezicht twee keer per dag reinigen, versterken en hydrateren. "Als Diana vandaag de dag nog geleefd had, dan zou haar beautyplankje vol staan met populaire serums en antioxidanten."

Le Parfum

Een van haar beautyrituelen die zij nooit oversloeg, was het opspuiten van parfum. "Diana droeg altijd, altijd, altijd parfum. Het was de laatste stap van haar routine; de deur uitstappen met de geur van goddelijkheid en chic-heid om je heen," aldus Mary. Haar favoriete parfum: Penhaligon's Bluebell. Met de geur van hyacinten en citrusvruchten doet het je denken aan de lente, en volgens Penhaligon 'aan een vrolijke kindertijd waarin je zorgeloos door de bossen zwiert'.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws