Goedkoper leven in 2021 met deze handige tips

Besparen? We got you!

Veel mensen hebben een zogeheten gat in hun hand. Hoe heerlijk het ook is om iedere week een nieuw jurkje, een paar schoenen of make-up te scoren; de kans is groot dat je veel ongedragen kleding in je kast hebt liggen die flink wat geld waard is. Of dat je tientallen potjes nagellak hebt die je amper of niet gebruikt. Herken je jezelf hierin? No worries: in dit artikel lees je enkele eenvoudig toe te passen tips waarmee jij in het nieuwe jaar flink wat geld kunt besparen. Goedkoper leven? Yes please!

Verkoop je eigen kleding en koop tweedehands kleding

Steeds meer mensen kopen hun kleding en meubels tweedehands. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we allemaal onze eigen garderobe eens flink gingen uitpluizen. Dat resulteerde in volle kringloopwinkels en goedgevulde websites zoals Vinted en Marktplaats. Het is voornamelijk Vinted dat niet meer weg te denken is uit de huidige samenleving. Via deze app kun je heel eenvoudig tweedehands (merk)kleding kopen en je eigen kleding verkopen.

Het voordeel van tweedehands shoppen is dat je minder geld kwijt bent en dat je denkt aan het milieu. Win-winsituatie dus! Gebruik dit soort apps en websites ook direct om je eigen oude of ongedragen kleding op te zetten. Zo verdien je ook nog eens iets aan kleding die je toch niet draagt. Extra tip: organiseer een kledingruilmiddag met vriendinnen! Bij zo’n middag neemt iedereen kleding mee die geruild kan worden voor kleding van een ander. Ideaal!

Neem je verzekeringen eens onder de loep

Misschien iets minder leuk dan kleding, maar wel ontzettend belangrijk wanneer je geld wilt besparen: check je bestaande verzekeringen eens en kijk waar je wat kunt besparen. Voor de meeste verzekeringen geldt: begin met online vergelijken en je kunt heel gemakkelijk besparen op onder andere je zorgverzekering, je uitvaartverzekering en je overlijdensrisicoverzekering. Veel mensen blijven hangen bij een verzekeraar wanneer ze daar eenmaal een verzekering hebben afgesloten.

Dat is niet zo gek, want op die manier kost het je de minste tijd. Steek je echter wat tijd in het vergelijken van verzekeringen dan zul je zien dat je toch al enkele tientjes per jaar kunt besparen op de kosten van deze premies. Pak een lekkere kop thee of koffie erbij en ga er even voor zitten. Wellicht niet de leukste bezigheid, maar wel een heel handige voor extra geld.

Koop online en pas de 30 dagen regel toe

Heb je toch een nieuwe outfit nodig en kun je niets vinden op Vinted of een andere website waar tweedehands artikelen worden aangeboden? Koop in dat geval altijd online in plaats van in een fysieke winkel. Online winkelen zorgt ervoor dat je minder in de verleiding komt om random kleding te shoppen die je tegenkomt. Hoe leuk winkelen in real life ook kan zijn; wanneer je geld wilt besparen, is het niet het meest handige om te doen.

Wanneer je niet per se iets nodig hebt, maar graag iets wilt hebben wat aardig aan de prijs is, is het aan te raden om de 30 dagen regel toe te passen. Deze regel houdt in dat je eerst 30 dagen wacht met het aanschaffen van een bepaald product. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe krultang gezien die je graag wilt hebben? Schrijf dit op en wacht vervolgens 30 dagen met het kopen ervan. Heb je er na die 30 dagen helemaal niet meer aan gedacht? Of kon je juist niet wachten tot de dagen voorbij waren? Op basis van die regel merk je hoe graag je iets had gewild – of juist niet. Dat scheelt je uiteindelijk veel geld!

Investeer in gezond en goed eten om geld te besparen

Veel mensen denken dat gezond en goed eten juist duur eten is. Dat is niet helemaal waar. Natuurlijk is een diepvriespizza over het algemeen goedkoper dan een uitgebreide salade. Er is echter ook een groot aantal luxe producten waar je veel meer geld aan kwijt bent dan voor gezonde etenswaren en supplementen. Fruit is bijvoorbeeld gezonder dan menig chocoladereep en een grote zak wortels kost minder dan een grote zak chips.

Dit geldt niet alleen voor eten: ook drinken kan een stuk goedkoper wanneer je de ongezonde frisdranken en sappen laat staan. Water is hartstikke gezond, komt gewoon uit de kraan en is helemaal gratis. Wat fijn is aan zo’n gezonde levensstijl is dat je dat niet alleen gaat merken in je portemonnee maar ook aan je lichaam. Wedden dat je kleding na een tijdje losser gaat zitten en je misschien zelfs beter in je vel zit? Gezond eten zorgt immers voor meer energie en een algeheel fijner gevoel dan vet en suikerrijk voedsel.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws