doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Het leven van prinses Eugenie op Instagram

Babynamen en bijzondere connecties: alle details over het zoontje van prinses Eugenie

Dit weten we tot nu toe over het jongste achterkleinkind van Queen Elizabeth.
.
prinses Eugenie en Jack Brooksbank

Op 9 februari is de Britse koninklijke familie weer een stukje uitgebreid met de geboorte van prinses Eugenies eerste kindje. We moesten het doen met de officiële aankondiging en een lieve – maar weinig onthullende – foto. Dit is wat we nog meer weten over de kleine spruit.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Namen en titels

Het heugelijke nieuws van de geboorte is bekend, maar de naam van de baby laat traditiegetrouw nog even op zich wachten. Royaltykenners speculeren er alvast op los en zijn het over één ding eens: een van de namen van het kind wordt hoe dan ook 'Philip'. Prinses Eugenie heeft namelijk een bijzonder hechte band met haar grootvader, prins Philip. Daarnaast zit er precies een eeuw tussen het geboortejaar van haar zoontje (2021) en dat van haar grootvader (1921 – prins Philip mag in juli honderd kaarsjes uitblazen), wat een goede reden kan zijn voor een eerbetoon.

De baby van prinses Eugenie is dan wel het achterkleinkind van Queen Elizabeth en elfde in de lijn van troonopvolging, maar een titel lijkt er niet in te zitten voor de kleine jongen. De koninklijke titels worden namelijk via de vaderlijke lijn overgedragen en Eugenies man Jack Brooksbank heeft er geen. Funfact: Jack heeft wel adellijke voorouders, waarmee hij ook heel verre familie is van prinses Eugenie.

Koningin Elizabeth zou haar achterkleinkind nog een titel toe kunnen kennen, maar dit is onwaarschijnlijk. Veel van haar andere achterkleinkinderen gaan ook zonder titel door het leven.

Bijzondere datum en plaats

De geboortedatum van de kleine Brooksbank zal een dubbele lading hebben voor Queen Elizabeth. Het is namelijk ook de sterfdag van haar zus, prinses Margaret. Zij overleed negentien jaar geleden, op 9 februari 2002.

Zijn geboorteplaats, het Londense Portland Hospital, heeft de zoon van prinses Eugenie dan weer gemeen met Archie, het zoontje van prins Harry en Meghan. Eugenie zou een zeer hechte band hebben met de Sussex'jes. Haar eerste kind zal naar alle waarschijnlijkheid zelfs opgroeien in de voormalige woning van Harry en Meghan, Frogmore Cottage, waar Eugenie en Jack nu hun intrek nemen. De twee echtparen zouden ook gezamenlijke vakanties hebben doorgebracht.

Felicitaties en Zoom-kraambezoek

Prins Charles – de oom van Eugenie – en hertogin Camilla (of hun mediateam, wie zal het zeggen) waren er als de kippen bij om de prinses te feliciteren met een lieve foto op Instagram.

Hoewel Queen Elizabeth normaal ook een van de eersten is om op kraambezoek te gaan bij haar familieleden, zit dat er door de huidige lockdown in het Verenigd Koninkrijk nu niet in. Gelukkig heeft hertogin Kate haar geleerd hoe ze Zoom moet gebruiken, dus naar verwachting zal daar goed gebruik van worden gemaakt.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws