doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Momenten waarop Kate en Meghan de sieraden van prinses Diana droegen

Meghan Markle over uitkomst rechtszaak: 'Dit is een overwinning voor iedereen'

De rechter heeft uitspraak gedaan, maar daarmee is de kous nog niet af.
Meghan Markle

Donderdagavond heeft de rechter uitspraak gedaan in de rechtszaak tussen de hertogin van Sussex en de Britse tabloids. Een opgeluchte Meghan Markle laat van zich horen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Privacy first

Al zo'n anderhalf jaar zijn de Sussex'jes verwikkeld in een rechtszaak tegen vier Britse tabloids, maar er lijkt nu schot in de zaak te komen.

Meghan klaagde het moederbedrijf van Mail on Sunday aan nadat de krant een persoonlijke brief van de hertogin aan haar vader publiceerde.

Volgens de rechter heeft de tabloid hiermee inderdaad de privacy van Meghan aangetast: "De eiser had redelijke verwachtingen dat de inhoud van haar brief privé zou blijven. De artikelen van Mail on Sunday hebben die verwachting geschonden", was het besluit van de rechter volgens royaltyreporter Chris Ship. De hertogin reageerde direct op deze overwinning, al lijkt de zaak nog een staartje te krijgen.

Overwinning voor iedereen

"Na twee lange jaren van procederen ben ik dankbaar dat de rechtbank Associated Newspapers en The Mail on Sunday ter verantwoording hebben geroepen voor hun illegale en onmenselijke acties", begint de hertogin haar statement. Ze noemt de uitspraak van de rechter dan ook een 'overwinning voor iedereen': "Want we verdienen allemaal gerechtigheid en de waarheid, we verdienen allemaal beter."

Eind goed al goed? Niet helemaal. Over de aanklacht tegen het schenden van copyright heeft de rechter namelijk nog geen uitspraak gedaan, dus de juridische rompslomp zet nog even door. Op 2 maart is de volgende zitting. Never a dull moment met de Sussex'jes.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws