doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Gespot: zwangere hertogin Meghan in beeld!

Hertogin Kate en Queen Elizabeth verschijnen óók in TV-special op de dag van Meghans grote interview

De televisiestrijd barst los!
Queen Elizabeth en Kate Middleton

Volgen we het nog? Van een blijde zwangerschapsbekendmaking tot de aankondiging van een groots, onthullend interview bij Oprah, en van een definitieve exit uit het koningshuis tot een 'brutale' sneer naar de Queen: het is niet bepaald rustig rondom prins Harry en Meghan Markle. En dat lijkt het voorlopig ook niet te worden...

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Groot interview

Meghan haalde zich de woede van Queen Elizabeth op de hals door aan te schuiven bij Oprah Winfrey voor een uitgebreid interview. De verwachtingen voor dit openbare theekransje liggen hoog, want naar alle waarschijnlijkheid zal de hertogin van Sussex niet (alleen) vertellen over haar zwangerschap en liefdadigheidswerk, maar juist over het – benauwende – royal leventje waaraan Meghan is 'ontsnapt.' Het interview is al opgenomen, maar wordt 7 maart pas uitgezonden. En ondertussen veranderen de verhoudingen tussen de Windsors in rap tempo.

"Het feit dat Meghan naar alle waarschijnlijkheid nergens doekjes om zal winden, doet de koningin geen deugd. Ze ziet de deelname als verraad en haar eerdere belofte om prins Harry en Meghan terug te ontvangen in het koningshuis neemt ze dan ook terug", zei een koninklijke bron daarover na de aankondiging van het interview.

En de repercussies volgden inderdaad snel, want vorige week liet de Queen weten dat de Sussex'jes niet meer voor het Koninklijk Huis werken. Ze moeten hun liefdadigheidswerk bij koninklijke organisaties neerleggen en hun ere-titels inleveren. Maar daar blijft het niet bij.

Televisiespecial

Na hun definitieve exit deelden Harry en Meghan weer een sneer uit door te zeggen dat ze heus wel door konden blijven gaan met hun liefdadigheidswerk, koninklijk of niet: "We kunnen allemaal een leven van dienstbaarheid leiden. Dienstbaarheid is universeel."

Nu is de Queen weer aan zet. En of het nu puur toeval is of een subtiele afleidingsmanoeuvre: deze week komt naar buiten dat Hare Majesteit óók op 7 maart op televisie zal verschijnen. Een paar uur voordat Meghan aan het woord komt, welteverstaan.

Commonwealth Day

De uitzending zal draaien om Commonwealth Day – een feestdag die normaal wordt gevierd in Westminster Abbey, maar die om gezondheidsredenen dit jaar wordt omgedoopt tot een televisiespecial op de BBC. Prins William en hertogin Kate, prins Charles en gravin Sophie zullen naast de Queen hun opwachting maken.

Toeval of niet? Volgens sommigen is het wel héél opvallend dat Commonwealth Day, traditiegetrouw gevierd op de tweede maandag van maart, nu opeens op een zondag valt. En dat het daarmee net voorafgaat aan het gevreesde interview van Meghan...

Het moge duidelijk zijn: we zitten 7 maart vol spanning voor de buis. Zet het in je agenda!

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws