doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Krijgt het volgende kindje van Harry en Meghan de Britse of Amerikaanse nationaliteit?

Archies kleine broertje of zusje komt waarschijnlijk in Californië ter wereld.
Meghan, Harry en Archie

Niets geeft zoveel stof tot speculatie als een royal baby-aankondiging. Op de naam en de geboortedatum van het volgende kindje van prins Harry en Meghan wordt al volop ingezet, maar is eigenlijk al bekend of de baby Amerikaans staatsburger wordt?

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Amerikaanse royals

Archie, het oudste zoontje van de Sussex'jes, werd in Londen geboren, maar heeft vanwege zijn Amerikaanse moeder een dubbele nationaliteit. Hij heeft daarmee een primeur, want niet eerder in de geschiedenis was er een Amerikaans-Britse royal (al heeft-ie technisch gezien geen koninklijke titels).

Maar hoe zit het met de volgende baby van Harry en Meghan? Nu de banden met het koningshuis helemaal verbroken zijn is het zeer onwaarschijnlijk dat the next Sussex ook in het Verenigd Koninkrijk ter wereld komt. Dat maakt hem nog echter geen 'volledige' Amerikaan, want de Britse nationaliteit mag op één generatie doorgegeven worden. Met een Britse prins als vader mag de volgende Mountbatten-Windsor-baby dus ook een dubbele nationaliteit voeren.

De twee Sussex-siblings zullen dus geen visum nodig hebben als ze besluiten thee te komen drinken in Buckingham Palace. Weten we dat weer!

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws