doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Groene vingers: dit zijn de favoriete bloemen van de royals

Handige tips! Zo voorkom je dat je tulpen gaan hangen

Hoe mooi de vrolijke en kleurrijke bos ook staat, toch is het altijd jammer dat menig tulp het begeeft en 'gaat hangen'.
Tulpen: handige tips

't Is je vast niet ontgaan, maar het tulpenseizoen is van start gegaan. Staat er al een bosje bij jou op de keukentafel?

Hoe mooi de vrolijke en kleurrijke bos ook staat, toch is het altijd jammer dat menig tulp het begeeft en 'gaat hangen'. Maar niet met onderstaande tips! Beau Monde deelt enkele suggesties die vaarwel zeggen tegen hangende tulpen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

De juiste vaas

Het vinden van de juiste vaas is zeer belangrijk. Tulpen groeien, na moment van aankoop, nog zeker vijf centimeter verder. Dit is dan ook de reden dat je pasgekochte bloemetjes krom gaan hangen. "Kies daarom een vaas die minstens tot halverwege de stengels komt." Dit zorgt ervoor dat je bloemen ruimte voldoende hebben om nog door te groeien, zonder dat ze over de rand kieperen. Een tip om je tulpen te laten stoppen met groeien is om met een naald een gaatje recht onder de knop, boven in de steel van de tulp te prikken. Dit voorkomt dat ze nog doorgroeien en hun huidige lengte behouden.

De juiste plek

Ook helpt het om je tulpen op de juiste plek te plaatsen. Maar waar is dat dan? In ieder geval niet in de brandende zon of een andere warme plek. Zo bloeien ze sneller uit (en gaan dus sneller hangen). Beter kun je een plek uitzoeken in de schaduw. Zo kun je langer van je mooie tulpen genieten! Mochten je tulpen het toch te warm krijgen, gooi dan een ijsklontje in de vaas om ze zodoende af te koelen.

De juiste voeding

Bloemen willen graag gehydrateerd worden, en zo is dat met tulpen niet anders. Geef ze daarom dagelijks voldoende (schoon) water. Ook kun je een stukje steel schuin afsnijden zodat ze meer water kunnen opnemen. Oh ja, en wist je dat een schepje suiker ook wonderen doet? Suiker is voeding voor bloemen: voeg je een schepje suiker in je vaas toe, dan verleng je de levensduur van je tulpen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws