doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Hoe je met deze tool luchtkwaliteit verbetert en allergieën tegen gaat

Handige tips hoe jij je luchtkwaliteit verbetert en zo allergieën een stapje voor bent!
Dyson

De zonnige lentedagen komen er weer aan en zeker na de donkere dagen die we vooral in huis hebben doorgebracht, is er niets fijner dan even lekker naar buiten gaan, de frisse lucht in. Maar het kan zijn dat je juist nu last krijgt van de eerste pollen in de lucht.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Een groot deel van de slechte luchtkwaliteit in het voorjaar is de toename van allergenen, zoals boompollen in de lucht, waardoor je last kunt hebben van jeukende ogen en een loopneus. Deze allergenen neem je vaak ook van buiten mee naar binnen (via je kleding of schoenen) en vermengen zich met de verborgen deeltjes die de luchtkwaliteit in je huis al vervuilen, zoals kookgassen, geurkaarsen en schoonmaakmiddelen. Het verbeteren van de kwaliteit van de buitenlucht is een lange weg, maar er zijn wel een aantal eenvoudige stappen die jij al kunt nemen om de lucht in je huis zo schoon mogelijk te maken.

Onze tips

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

Planten en bloemen – als je last hebt van allergieën of hooikoorts, bewaar dan geen planten of bloemen in de buurt van je werkruimte. Stuifmeel en allergenen hangen in de lucht en kunnen jeukende ogen of niezen veroorzaken. En dát wil je niet...

“Frisse lucht” – het raam openzetten? Als je naast een drukke weg of treinlijn woont, kan het openen van het raam ervoor zorgen dat vervuiling van buiten, zoals gassen NO2 en SO2, in je huis komen.

Gebruik een luchtreiniger – gebruik een luchtreiniger die niet alleen verontreinigende stoffen opvangt, maar ook gezuiverde lucht door de kamer verspreidt. Een luchtreiniger reinigt de lucht in je huis, verwijdert gassen, verontreinigende stoffen en allergenen die niet zichtbaar zijn voor het menselijk oog, waardoor je geen jeukende neus of ogen krijgt, maar frisse en schone lucht. Psst: wij tippen de Dyson Pure Cool.

Wees een poetsprinses – vloeren zijn duidelijk, maar hoe zit het met je meubels waar je dagelijks op zit? Of je gordijnen? Zorg dat je regelmatig stofzuigt met een stofzuiger met een sterke zuigkracht die alle oppervlakken goed kan reinigen.

Maak slim schoon – zorg dat je schoonmaakproducten je harde werk niet teniet doen, zoals een stofzuiger die al het stof er aan de achterkant weer uit blaast, kies voor een stofzuiger met HEPA filter waardoor alle deeltjes en allergenen in de machine worden opgevangen en vastgehouden zodat alleen schone lucht vrijkomt. Win-win!

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws