doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Zó ziet de vrouw van Geert Wilders eruit

Wie is deze vrouw eigenlijk? En hoe ziet ze eruit?
De vrouw van Geert Wilders

Wie is de vrouw achter van de PVV-leider?

Geert Wilders is al jaren een bekend gezicht in de Nederlandse politiek. En al jaren wordt hij dag en nacht beveiligd, dat zal vast geen groot plezier zijn voor de vrouw van de politicus. Wie is deze vrouw eigenlijk? Je hoort zelden van haar, maar ze gaat graag met Geert op stap tijdens Prinsjesdag. Voor ons een mooie gelegenheid om haar te spotten.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Geert Wilders’ vrouw Krisztina is een Hongaarse diplomate. Ze hebben elkaar ontmoet in een kroeg in Den Haag. Twee jaar later trouwde het stel in Budapest, al bijna zo'n dertig jaar geleden. Het stel woont samen met twee katten, Snoetje en Pluisje, op een beveiligd adres. Door de beveiliging zijn de twee nooit alleen, maar daar gaat de vrouw van Wilders volgens 'm goed mee om: "Ze moet wel ongelooflijk veel van me houden. Anders was ze ruim twaalf jaar geleden al weggeweest", vertelde hij weleens in een interview.

Krisztine is zijn steun en toeverlaat. Zij is "niet alleen een heel lieve, maar ook een heel sterke vrouw", vertelt Wilders in de Story. Of ze hem ooit heeft gevraagd uit de politiek te stappen? "Nee, ze weet wat mijn missie en passie is. Ze weet dat ik dan doodongelukkig wordt. Ze moet wel ongelooflijk van me houden, want wat zij allemaal heeft moeten meemaken."

Het koppel heeft geen kinderen samen, "Achteraf is het goed dat we geen kinderen hebben", zegt Wilders. Hij en Krisztina hebben er bewust voor gekozen geen kinderen te krijgen, omdat ze allebei een carrière op wilden bouwen. "Maar stel je voor dat we toch nu kinderen zouden hebben! Die hadden geen leven gehad, met al die beveiliging om ons heen. Het zou verschrikkelijk voor ze geweest zijn."

Laatste nieuws