Wie is Liselot, de ‘jarenlange verloofde’ van Wopke Hoekstra?

Na drie pogingen is de CDA-politicus nog altijd niet getrouwd.

Ze verschijnt al jaren aan de zijde van haar man op Prinsjesdag, maar wie is deze vrouw?

Dat Wopke Hoekstra (47) en Liselot Hoornweg (43) nog altijd 'jarenlange verloofden' zijn en geen echtgenoten, komt deels door de coronacrisis.

Het stel was van plan om afgelopen augustus in het huwelijksbootje te stappen, maar zag daar drie dagen voor de grote dag toch vanaf. “Dat leek toch logischer”, zei de CDA-politicus daarover, verwijzend naar de coronamaatregelen.

En dat was al de derde bruiloft die het stel gepland had staan. Hun eerste trouwerij moesten ze afblazen toen bleek dat hun jongste zoon leverkanker had. De tweede poging stond voor juli 2020. “Een groot feest met alle toeters en bellen. Maar dat plan hebben we in maart, april al overboord gegooid”, vertelde Wopke aan het AD. De bruiloft in augustus zou in kleine kring plaatsvinden, maar het leek de twee toch beter om elkaar op een later moment het jawoord te geven. Maar wie is die jarenlange verloofde van de lijsttrekker precies?

Liselot en Wopke leerden elkaar kennen tijdens hun Leidse studentenjaren in de jaren negentig, maar er bloeide nog niets op totdat ze elkaar jaren later weer tegen het lijf liepen, in Amsterdam. “We hebben elkaar begroet, telefoonnummers uitgewisseld en zijn korte tijd daarna samen wat gaan drinken. Van het een kwam het ander”, zo vat de politicus het zelf samen.

Inmiddels woont het stel met hun vier kinderen in het Gooi. De familie ging door een heftige periode toen bij hun zoon een levertumor werd geconstateerd. Wopke nam een jaar verlof om bij zijn zoontje te zijn, die het nu weer goed maakt.

Liselot heeft net als haar partner ook haar handen vol aan haar werk. Ze werkt als huisarts, in haar woorden 'het meest fantastische beroep dat er bestaat', maar een drukke combi is het wel.

“'Je bent altijd aan het kijken wanneer er tijd is, hoe kun je werk en kinderen blijven combineren én tijd voor elkaar en jezelf overhouden, om te sporten of wat dan ook”, vertelt Wopke daarover. “Dat gaat ook weleens mis. Die baan van mij vraagt veel, dus dat gaat ook weleens ten koste van tijd met de familie.”

En, hoe staat het ondertussen met bruiloft nummer 4? Het laatste dat het stel daarover prijsgaf, is dat die nog niet op de agenda staat. “Zo snel mogelijk nadat het beter gaat met de besmettingsgraad”, zei Hoekstra afgelopen herfst over het plannen van zijn huwelijk. Zijn hoop was toen gevestigd op de kersttijd, maar we weten allemaal dat dat iets te optimistisch is gebleken.

Bron: AD, Story | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws