Deze royal wordt beschuldigd van de uitspraken over Archies huidskleur

Lady Colin Campbell zegt te weten hoe de vork in de steel zit.

Er werd volop gespeculeerd toen Meghan onthulde dat er binnen de paleismuren zorgen waren geuit over de huidskleur van Archie. Wie was de royal die zulke uitspraken had gedaan? Lady Colin Campbell denkt het zeker te weten.

Al snel na het spraakmakende interview met Meghan Markle maakte Oprah Winfrey kenbaar dat het niet de Queen of prins Philip waren geweest die racistische uitspraken hadden gedaan. Prins William reageerde later op het interview door te zeggen de Britse Koninklijke Family very much not a racist family is. Maar daarmee is Meghans onthulling nog niet in de doofpot gestopt.

Lady Colin Campbell

Socialite en royal biografe Lady Colin Campbell zegt precies te weten wat er is gebeurd. Volgens haar bronnen is het prinses Anne die achter de uitspraken zat, maar is er ook een hoop context verloren gegaan.

In haar podcast Chatting with Lady C vertelt ze dat de Princess Royal haar zorgen uitte over de relatie van Harry en Meghan, met name over de cultuurverschillen tussen de twee.

“Harry besloot daarbij dat de kleinste verwijzingen naar cultuur op huidskleur duidden”, vertelt ze. “[Anne] was bezorgd over de invloed die het zou hebben om iemand met zo'n karakter de familie binnen te laten, en dat dat niet alleen voor de familie problemen zou geven, maar ook voor ieder kind dat uit deze verbintenis geboren zou worden.” Dat het om huidskleur zou gaan, is volgens de biografe ingevuld door de Sussex'jes zelf.

‘Liefdevolle tante’

'Lady C' wijst prinses Anne hiermee aan als degene achter de racistische uitspraken, maar neemt het tegelijkertijd voor haar op.

Prinses Anne was bang dat er grote problemen zouden ontstaan als het huwelijk door zou gaan, niet vanwege Meghans huidskleur, maar vanwege haar vastberadenheid om de cultuurverschillen niet te omarmen.”

“Meghan en Harry hebben die oprechte bezorgdheid van een liefdevolle tante gebruikt, wetende dat ze down to earth, bescheiden, intelligent en gevoelig is, en dat je niet van iets goeds iets slechts kunt maken.”

Het enige dat we weten is dat we nooit precies zullen weten wat er nu is gebeurd, en lang niet iedereen slikt het verhaal van Lady Colin Campbell als zoete koek. Volgens de socialite zelf 'wist ze al lang hoe het zat', maar critici denken dat het vooral als een goede reclame voor haar podcast is bedoeld. Daarnaast werd Anne eerder júist genoemd als het familielid dat achter het vertrek van Harry en Meghan stond.

Bron: Metro UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws