Onmisbare tips voor geld besparen op je dagelijks leven

En no worries: met onderstaande tips hoef je echt niet in te leveren op de leuke dingen in het leven.
Spaarvarken

Eerlijk is eerlijk: door de coronacrisis kun je of wel een extraatje gebruiken of heb je juist wat geld over omdat er zo weinig leuke dingen te doen zijn.

Val je in de eerste groep, dan is dat niets om je voor te schamen. Met een aantal eenvoudige en soms zelfs leuke tips kun je zelfs flink wat geld besparen op je dagelijks leven. Natuurlijk zijn deze tips ook ideaal voor iedereen die even aan een money detox wil doen, zodat je net wat meer overhoudt voor na de lockdown.

Waarom geld besparen een aanrader is

Misschien vraag je je af waarom je juist nu zou moeten beginnen met het besparen van geld. Het antwoord daarop is duidelijk: als er iets is dat 2020 ons geleerd heeft, is dat een jaar binnen no time totaal anders kan verlopen dan je wellicht had verwacht. Voor sommige mensen was heel fijn geweest wanneer ze vooraf wisten dat ze bijvoorbeeld wat geld hadden gespaard door te besparen op een aantal dingen.

En no worries: met onderstaande tips hoef je echt niet in te leveren op een leuk leven. Het is een aantal tips dat waarmee je vooral minder geld kwijt bent aan de noodzakelijke dingen, zoals je basisverzekering of je autoverzekering. Kun je daar mooi weer wat extra beautyproducten van kopen of in de toekomst een reisje van boeken, toch?

Geld besparen op je zorgverzekering

In Nederland is het hebben van een zorgverzekering verplicht. Gelukkig zit je hierbij niet aan één bedrag vast – je kunt zelf kiezen bij welke verzekeraar je je basisverzekering met eventueel extra pakketten afneemt. Om zo min mogelijk geld kwijt te zijn aan je zorgverzekering is het aan te raden om ieder jaar zorgverzekeraars te vergelijken en over te stappen naar de meest voordelige optie. Op die manier bespaar je aardig wat geld op je zorgverzekering omdat er altijd wel ergens anders een interessante aanbieding te vinden is. Kijk ook eens of het mogelijk is om je premie per jaar in plaats van per maand te betalen – daarmee bespaar je tot wel 3% van de totale zorgkosten per jaar.

Spaar je wisselgeld op een rekening

Een handige tip om te beginnen met sparen is door te starten met het sparen van je wisselgeld. Vroeger deed je dit misschien in een spaarpot of in een blikje; tegenwoordig kan dat heel eenvoudig via je eigen bankrekening. Er zijn verschillende banken in Nederland die het mogelijk maken om je wisselgeld te sparen. Dat betekent dat wanneer je € 5,50 uitgeeft, je vervolgens € 0,50 spaart op je rekening. Vaak heb je het niet eens echt door dat je dat geld voor dat moment niet meer kunt gebruiken – en even later pluk je er de vruchten van omdat je uiteindelijk een volle spaarrekening kunt hebben. Door corona is er een recordhoeveelheid spaargeld in Nederland ontstaan. Als anderen het kunnen, kun jij het ook zeker, ook wanneer je niet per se miljonair wilt worden. Wel ambitie om miljonair te worden? Dan zijn deze spaartips echt iets voor jou.

Minder vaak boodschappen: winkelen met lijstje

Je kent het vast wel: je gaat met trek naar de supermarkt en je komt thuis met allemaal lekkere dingen die je eigenlijk totaal niet nodig had. Hoewel het echt geen kwaad kan om af en toe op zo’n manier te shoppen, wordt je portemonnee hier niet heel blij van op de langere termijn. Wil je het liefst wat geld besparen op je dagelijkse shopping spree dan is het aan te raden om minder vaak naar de supermarkt te gaan. Plan bijvoorbeeld één dag per week in om je wekelijks boodschappen te doen en kijk daarbij welke producten in de aanbieding zijn. Maak vooraf een boodschappenlijstje en probeer je daar zoveel mogelijk aan te houden. Onze gouden tip? Eet vooraf iets, zodat je je niet kunt laten verleiden door impulsieve aankopen van producten die je niet eens nodig hebt.

Zoek kortingscodes en momenten van sale

Last but not least: een groot deel van de beautyproducten en/of de kleding die je koopt wordt ooit afgeprijsd. Voor sommige items is het heel logisch dat je er niet op wilt wachten, maar wat dacht je van seizoenskleding zoals een winterjas? Meestal zijn de winterjassen van dit jaar die na het seizoen in de uitverkoop komen nog hartstikke trendy voor de winter erna. Het scheelt je op die manier toch enkele tientjes wat weer mooi meegenomen is. Wat vandaag de dag ook helemaal hip is, is om je eigen kleding te verkopen via een speciale verkoopapp. Daar shop je tegelijkertijd ook weer te gekke vintage items voor goede prijzen. Let ook op eventuele kortingscodes van webshops en meld je aan voor nieuwsbrieven. Vaak is er op die manier nog een korting van 5% of 10% te scoren.

Laatste nieuws