doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Wat doen de oudste kinderen van prinses Caroline van Monaco?

Ophef in Monaco na 'grap' over overlijden Grace Kelly

De zoon van prinses Stéphanie reageert.
Stéphanie, Louis, Pauline, Camille

Een grappig bedoelde, maar slecht uitgevoerde krantenkop viel in zeer slechte aarde bij de Grimaldi's. Louis Ducruet, de zoon van prinses Stéphanie, laat van zich horen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Grace Kelly

Het mag dan bijna vier decennia na het tragische auto-ongeluk van prinses Grace zijn, het blijft uiteraard een gevoelig onderwerp. De Grimaldi's waren er dan ook niet van gediend dat de fanclub van een voetbalteam uit Lyon met een woordgrap naar de omgekomen Grace Kelly verwees.

De club uit Lyon won afgelopen weekend een wedstrijd tegen het Monegaskische team, waarna ze op hun website een artikel publiceerden met de titel "In tegenstelling tot Grace Kelly heeft Lyon wel de juiste draai gevonden in Monaco". Daarmee zouden ze verwijzen naar het ongeluk van de prinses, die om het leven kwam nadat ze door een beroerte de controle over het stuur verloor en met haar auto een ravijn in stortte.

Reactie

Louis Ducruet, zoon van prinses Stéphanie en kleinzoon van prinses Grace, wil meteen duidelijk maken dat dergelijke opmerkingen pas du tout acceptable zijn. Op Instagram reageert Louis – zelf een groot sportfanaat – kritisch op de voetbalfans.

"Voetbal is een vrijetijdssport en moet dat ook blijven, natuurlijk met competitie, maar het moet wel menselijk zijn... Zo'n misleidende titel moet worden afgestraft door de fans van Lyon en het management van de club." En daar komt nog een schepje bovenop: "Als je een ziel hebt, maak dan een melding van deze pseudo-fan zodat hij gevonden en gestraft wordt." Duidelijke taal, Louis!

Geruchten

Dat Louis fel uithaalt naar de website (die anders slechts een handjevol Lyonnaise voetbalfans onder ogen hadden gekregen) heeft alles te maken met de geruchten die zijn moeder al zo'n veertig jaar lang achtervolgen.

De destijds 17-jarige prinses Stéphanie zat ook in de auto toen Grace de controle over het stuur verloor, maar zij overleefde het ongeluk. Niet zonder ernstige verwondingen en levenslange (aangeprate) schuldgevoelens. Al snel klonken namelijk de vermoedens dat niet Grace, maar Stéphanie zonder rijbewijs aan het stuur had gezeten, of dat de tienerdochter een knallende ruzie met haar moeder had gehad, waardoor ze afgeleid werd van de bochtige bergweg.

Vorig jaar nog moest de prinses deze geruchten ontkrachten. "Ik zat niet achter het stuur, dat is duidelijk", vertelde Stéphanie in 2020 aan Paris Match. "Net als mijn moeder werd ik door de auto geslingerd. Zij kwam op de achterbank terecht. De deur aan de passagierskant was volledig ingedeukt, dus ik ging naar buiten via de enige toegankelijke deur: die van de bestuurder."

"Ik trek het niet meer. Al deze geschreven en gesproken lasteringen die een niet-bestaand mysterie in stand hebben gehouden. Ik wil gewoon zeggen: 'Stop! Laat me mijn kinderen rustig opvoeden, en laat me in alle kalmte doorgaan met mijn eigen leven.'"

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws