Prinses Eugenie speelde een verwoestende rol in de onthulling van de relatie tussen Harry & Meghan

"Hun grootste zorg was dat haar huis binnen 24 uur door fotografen zou worden belegerd."

Prinses Eugenie was een van de eerste in de koninklijke familie die wist van de verkering van prins Harry en actrice Meghan Markle.

En ook zij was de persoon die ervoor gezorgd heeft dat het stel noodgedwongen het nieuws naar buiten moest brengen. Iets waar het tweetal nog niet aan toe was. “Op een avond eind oktober in Toronto was Harry gelukkig, en Meghan ook”, leest een gedeelte van het boek Finding Freedom. “Tot ze een telefoontje kregen van een van Harry's assistenten in Kensington Palace. Het was geen goed nieuws. Er zou een roddelblad verschijnen met het verhaal van hun relatie. Hun grootste zorg was dat haar huis binnen 24 uur door fotografen zou worden belegerd.”

Een andere passage uit het boek legt uit dat prinses Eugenie een verwoestende rol heeft gespeeld in het uitlekken van de geheime relatie tussen de Sussex'jes. De prinses van York en prins Harry staan bekend om 'hun meest natuurlijke connectie' in de koninklijke familie, dus haar rol in het uitlekken van de relatie maakte het allemaal maar pijnlijker. Hoewel het voor de nodige stress en overgehaaste beslissingen heeft gezorgd, is de relatie tussen de twee royals niet bekoeld. Zo schreven we eerder dat prinses Eugenie en Jack Brooksbank introkken in Frogmore Cottage, de plek waar H&M pre-royal leven woonden, maar inmiddels ook weer verhuisd zijn én Eugenie en Meghan schijnen een enorme steun aan elkaar te hebben gedurende hun gezamenlijke zwangerschappen. Eugenie beviel enkele weken van haar eerste kindje en de hertogin van Sussex kan elk moment bevallen van haar tweede kindje.

Maar wat was precies Eugenie haar rol in het uitlekken van de relatie? Het boek Finding Freedom meldt dat het een van de medewerkers van de prinses en haar vader, prins Andrew, de persoon schijnt te zijn die de relatie van Harry en Meghan uitgelekt heeft bij de pers. Nou, en reken maar dat die hapten. “Harry heeft zijn nichtje altijd in vertrouwen genomen als het ging om de vrouwen in zijn leven. Eugenie, die altijd wilde dat haar neef zich ging settelen en gelukkig was, vertelde vrienden dat ze Meghan heel aardig vond, maar wel dacht dat het 'maar een flirt' was tussen beiden”, zo schrijven de auteurs. Tja…

Bron: Finding Freedom | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws