Eh, oké: prins Charles gaf Meghan Markle ooit stijladvies

Handig, zo'n schoonvader.

Je zou zeggen dat Meghan Markle niet snel fashionadvies nodig heeft, maar als kersverse royal moest de hertogin een keer haar schoonvader om hulp vragen.

Volgens protocol

Want de hertogin van Sussex mag dan wel weten hoe ze stijlvol voor de dag komt, wat royal protocol betreft had de voormalige actrice anno 2018 nog een en ander onder de knie te krijgen. Tijdens haar eerste tour met prins Harry zou ze daarbij zelfs hulp hebben gekregen van haar schoonvader, prins Charles.

Meghan verscheen bij een formeel diner in Fiji in een prachtige blauwe japon met mantel en diamanten oorbellen. Veel royal fans merkten al snel op dat de hertogin geen tiara droeg – iets wat een getrouwde royal bij een dergelijk diner normaal gesproken wel zou doen. Naar verluidt was het prins Charles die Meghan vroeg die avond tóch geen tiara op haar hoofd te zetten.

Extravagant

Prins Charles zou Meghan deze avond geadviseerd hebben geen tiara te dragen omdat het 'te extravagant' zou worden gevonden in het land waar de Sussex'jes op bezoek waren. Een detail dat je maar net moet weten (al helemaal als je in twee maanden zo'n vijf verschillende landen bezoekt). “Meghan kende al deze gebruiken nog niet omdat ze nieuw was in haar rol, en daarom vertelde prins Charles haar dat het niet gepast zou zijn. Het gebeurde op een heel vriendelijke manier”, als we een insider mogen geloven.

Harry en Meghan, Fiji, oktober 2018. Beeld: Brunopress, Newspix International.

Rondom diezelfde tijd bezochten koning Willem-Alexander en koningin Máxima Buckingham Palace, waarbij alle royal ladies inderdaad een tiara droegen. Daar was het juist opvallend geweest als de Queen, Kate en Máx zonder betekenisvol sieraad in hun haar waren verschenen.

Of Meghans keuze om geen tiara bij haar japon te dragen inderdaad voortkwam uit prins Charles' kennis over de gebruiken in Fiji, daar moeten we nog wel even onze vraagtekens bij zetten. De hertogin van Sussex is namelijk – op haar trouwdag na – nog nooit gezien met een koninklijk erfstuk op haar hoofd (en de kans dat het nog gaat gebeuren is natuurlijk ook nihil!). Dus of het echt haar schoonvader was die de knoop doorhakte? Another thing we'll never know.

Bron: Woman & Home | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws