Jeugd van koningin Máxima wordt verfilmd in nieuwe tv-serie

Wordt dit de Nederlands-Argentijnse versie van The Crown?

Met haar verjaardagsinterview wist Máxima veel kijkers te trekken, en meteen volgt er meer televisienieuws over de koningin. De goed ontvangen biografie Máxima Zorreguieta. Moederland van Marcia Luyten wordt namelijk omgetoverd tot een tv-serie.

Jonge jaren

Film- en dramaproducent Millstreet Films heeft de filmrechten van de biografie weten te bemachtigen en mag dus Máxima's levensverhaal gaan verfilmen. Tenminste, een deel daarvan. Moederland richt zich alleen op de Argentijnse en New Yorkse jaren van de koningin. Ontzettend veel vrienden en familieleden van Máx hebben aan het boek meegewerkt, dus het belooft een echt inkijkje in Máxima's jonge jaren te zijn. En voor wie niet zo'n leesbeest is: we krijgen dat dus binnenkort gewoon ook op onze televisieschermen te zien.

Weinig details

Of we hiermee een soort Nederlands-Argentijnse versie van The Crown krijgen? Zoveel details hebben we nog niet. Wel weten we dat de beoogd regisseuse Anne de Clerq is, bekend van onder andere Feuten, Tessa en Soof.

Volgend jaar komt ook Vaderland uit, Luytens boek over de Nederlandse jaren van Máxima. Dus met een tweede seizoen voor de serie zit het vast ook wel goed, voorspellen wij. Nu rest de vraag: wie mag de rol van onze vorstin gaan vertolken?

Niet kijken

In het interview met Matthijs van Nieuwkerk gaf Máxima aan geen boeken over zichzelf te willen lezen, omdat buitenstaanders haar toch altijd anders zouden zien dan zijzelf. En ook 'omdat ze in het nu leeft en niet bezig is met het verleden', in de woorden van de koningin. Kleine kans dus dat ze wel naar een tv-serie over haar eigen leven gaat kijken. Maar wie weet: van Sarah Ferguson en prins Harry weten we ook dat ze uiteindelijk gezwicht zijn en The Crown hebben gekeken.

Bron: RTL | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws