doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');
@media (max-width: 679px){#fig-60d002c9b3e02 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d002c9b3e02 img{#fig-60d002c9b3e02 img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}@media (min-width: 680px)#fig-60d002c9b3e02 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d002c9b3e02 img{#fig-60d002c9b3e02 img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}

Duitse bronnen: 'Deze man heeft het hart van Beatrix veroverd'

De leukste momenten en onthullingen uit het Máxima-interview

Zonder écht choquerende uitspraken te doen bezorgde de koningin ons toch een avond vol nieuwe inzichten.
@media (max-width: 679px){#fig-60d002c9b5bd1 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d002c9b5bd1 img{#fig-60d002c9b5bd1 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60d002c9b5bd1 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d002c9b5bd1 img{#fig-60d002c9b5bd1 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60d002c9b5bd1 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d002c9b5bd1 img{#fig-60d002c9b5bd1 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60d002c9b5bd1 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d002c9b5bd1 img{#fig-60d002c9b5bd1 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}interview Máxima

Weinig schokkends, wel veel leuks kwam er voorbij in het grote interview dat koningin Máxima ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag gaf. Wat hebben we over onze Máx geleerd?

Op Twitter wordt het interview op sommige momenten ook wel een 'kruisverhoor' genoemd, maar de koningin wist steeds de juiste woorden de vinden om niets opzienbarends uit de doeken te doen. Ondanks het hoge niveau koninklijke correctheid levert het lange gesprek wel veel mooie verhalen op.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Ze leest geen boeken over zichzelf

De boekhandels liggen vol met gloednieuwe biografieën over Máxima vanwege haar verjaardagsmijlpaal, maar de koningin is niet van plan om er ook maar een letter van te lezen. "Ik vind het harstikke moeilijk om over mezelf te lezen", verklaart de vorstin. En om er nog een filosofische verklaring voor te geven: "Ik leef in het vandaag, ik houd me niet zoveel bezig met mijn verleden."

Ze dacht dat ze nooit zou trouwen

Toen Máxima eind twintig was, zich vooral focuste op haar werk en de ware liefde nog niet gevonden had, dacht ze dat ze nooit in het huwelijksbootje zou stappen. "Voordat ik mijn man ontmoette, had ik door dat ik hoogstwaarschijnlijk niet zou trouwen. Ik vond het heel moeilijk dat ik een persoon zou ontmoeten die net zo verliefd zou zijn op mij als ik op hem, dat de timing goed zou zijn. Ik vond het echt ingewikkeld."

Willem-Alexander was ietwat wantrouwig tijdens de eerste ontmoeting

Want wie was die onbekende dame die met haar camera rondliep op dat feest in Sevilla? "Ik was foto's aan het maken van alle mensen en opeens van mijn man. En hij kijkt me aan en ik dacht: 'Waarom kijk je zo naar mij?' Hij had natuurlijk iets van: 'Wie is ze, is het paparazzi? Wat gaat ze doen met die foto's?' Ik had daar helemaal geen begrip voor. Ik dacht, als ik foto's wil maken, maak ik gewoon foto's. Dus het was geen goeie start."

De beroemde traan tijdens het huwelijk kwam door de muziek

We hebben het beeld allemaal talloze keren gezien, Máxima incluis: de traan die tijdens de bruiloft over de wang van de kersverse prinses rolt. Het moment wordt altijd in verband gebracht met het feit dat Máxima's vader niet bij de plechtigheid kon zijn, maar volgens de koningin zelf kwam het door de muziek die op dat moment gespeeld werd. "Mijn vriendinnen daarachter zaten ook allemaal te huilen!"

Toen prinses Amalia het fragment jaren later voor het eerst op televisie zag, nam ze het juist haar vader kwalijk: "Papa, wat heb je gedaan dat ze zo moest huilen?"

Ze houdt zich niet bezig met de populariteit van het Koningshuis

Een slecht getimed reisje naar Griekenland? Een iets te dure boot? Het doet Máxima pijn dat er ophef over ontstaat, zo laat ze weten, maar echt bezig met het imago van de monarchie is ze niet. "Ik volg niet echt onze populariteit", aldus de koningin. "Dat mensen over ons iets willen zeggen, dat is inherent aan onze positie en dat zal altijd zo blijven. Wij moeten focussen op ons werk en naar de toekomst kijken."

Ze denkt dat Amalia een goede koningin zal zijn

Het zou natuurlijk ook wat zijn als Máx voor het oog van 3 miljoen kijkers zou verklaren dat dit niet zo is, maar de koningin spreekt vol trots over haar oudste dochter.

"Ik zie haar niet als de toekomstige koningin, ik zie haar nog als mijn kleine baby." Maar wél een die klaar is voor een toekomst als royal: "Ik zie een meisje dat het heel goed doet, heel verantwoordelijk is. Ze beseft ergens haar toekomst, maar gaat ook heel goed daarmee om. Ze is een heerlijk mens."

Ze vindt dat er nog veel emancipatie nodig is

"Vorig jaar bij een fotosessie werd er gevraagd aan mijn man: 'Hoe is het om met zo'n ambitieuze vrouw getrouwd te zijn?' En ik was een beetje verrast door de vraag want ik zou nooit gevraagd worden hoe het is om met zo'n ambitieuze man te zijn", vertelt Máxima."Ik werk er nog steeds aan internationaal en ook hier in Nederland dat vrouwen echt hoger op kunnen komen."

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws