De liefdevolle relatie tussen Charles & Harry zal nooit meer hetzelfde zijn

Het houdt de gemoederen flink bezig en tot nu toe is de storm nog niet gaan liggen.

Het royal moddergooien is begonnen en royaltywatchers vrezen voor het ergste.

Want zal het ooit nog goed komen tussen Charles en Harry? Er wordt voor gevreesd, zo blijkt uit de nieuwe documentaire Charles & Harry: Father and Son Divided. Hoewel de verhoudingen op scherp werden gezet nadat Harry en zijn vrouw, Meghan Markle, hertogin van Sussex, besloten uit de koninklijke familie te stappen en hun rol als senior royal vaarwel te zeggen, wordt toch het exclusieve én explosieve interview met Oprah als doorslaggevend gezien. “Hij heeft me in de steek gelaten, net op het moment dat ik hem het meest nodig had”, klonk een verdrietige prins en er werd daarmee aangegeven dat er nog maar weinig over was van de eens zo liefdevolle band tussen vader en zoon.

Het waren woorden die diepe wonden gemaakt hebben bij de Britse kroonprins. “De persoon die in het interview echt tegen de grond werd geslagen, was prins Charles. Wat we uit het interview konden opmaken, was dat er een echte kloof is tussen hen, met veel afstand en woede”, vertelt royaltywatcher Julie Montage in de nieuwe documentaire. Eigenlijk wilde Charles meteen na het interview terugslaan met een gedetailleerd statement over de beweringen van Harry en Meghan, klinkt het bij royaltywatcher Katie Nicholl, maar na een nachtje slaap werd toch besloten om het bij een korte, algemene mededeling te houden.

Het houdt de gemoederen flink bezig en tot nu toe is de storm nog niet gaan liggen. “De schade is al geleden”, zegt Grant Harrold, de voormalige butler van Charles, William en Harry. “Dat maakt me droevig, want de relatie die ik gezien heb, was liefdevol, zorgzaam en plezant. Het kan nooit meer opnieuw zo worden.” Dat bevestigt ook royalty-auteur Tom Quinn: “Het lijdt geen twijfel dat de kloof tussen Harry en Charles aanzienlijk breder is geworden. Als ze niet oppassen, zal het moeilijk worden om die kloof in de toekomst nog te overbruggen. Ik zie niet echt in hoe ze dat moeten doen.”

Ook eerder deze week was het raak. Zo haalde de hertog van Sussex opnieuw uit naar zijn vader, in een gesprek tijdens de Armchair Expert podcast. “Wanneer het op opvoeding aankomt, heb ik een zekere vorm van lijden of pijn meegemaakt die mijn vader of mijn ouders ook hebben meegemaakt. Ik ga ervoor zorgen dat ik die cyclus kan doorbreken, zodat ik het zelf niet doorgeef.” Biograaf Angela Levin beweert in de documentaire dat Charles wel degelijk zijn best gedaan heeft met de opvoeding van zijn zonen. “Prins Charles heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat Harry de Spice Girls kon ontmoeten. Voor iemand van 12 was dat ongelofelijk”, vertelt ze. “Charles lijkt misschien wat saai, maar hij probeerde echt om iets te doen dat Harry zou bevallen en hem een paar momenten van geluk zou schenken.” We zijn benieuwd wanneer de storm zal gaan liggen…

Bron: Charles & Harry: Father and Son Divided | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws