Dancing Queen: dit is de favoriete muziek van koningin Máxima

Wat zijn de nummers waarmee Máx keihard meezingt in de auto?

Als het Eurovisie Songfestival plaatsvindt in Nederland, kan dat natuurlijk niet voorbijgaan zonder de muzieksmaak van de royals beter te leren kennen. Welke platen draait koningin Máxima grijs?

Als het maar past

“Ik luister alles, afhankelijk van mijn stemming”, onthult Máxima tijdens een interview in het Looklab van Songfestival-host Nikkie de Jager.

“Als ik vrolijk wil zijn luister ik salsa of tango. Soms wil ik gewoon oude tijden herbeleven en luister ik die geweldige rock en pop uit de jaren tachtig.” Dat er een rocker in onze vorstin schuilt, lijkt Nikkie nogal te verbazen, maar Máx beaamt dat ze er dol op is.

Nederlandstalige muziek

Maar meezingen met Nederlandstalige muziek kan koningin Máxima óók – en dan hebben we het niet alleen over het volkslied. Oer-Hollandse deuntjes hielpen haar om het Nederlands onder de knie te krijgen.

“Ik begon met het luisteren van heel eenvoudige kinderliedjes. Daarmee leer je woorden herkennen, want in muziek worden dezelfde woorden steeds herhaald. Dat maakt het makkelijker voor je hersenen.”

Een van de favoriete nummers waarmee Máxima Nederlands leerde? “Vijftien miljoen mensen“, antwoordt de koningin prompt. “Het is een lied over alle Nederlandse mensen en het zegt ook veel over de Nederlandse cultuur.”

Muziek maken

En er zit nog een muzikale kant aan de koningin. Máxima laat ook weten dat ze het liefst samen met anderen muziek maakt – zelf speelt ze dan de gitaar en zingt ze (wij geven alvast douze points aan het idee om Máx als kandidaat naar het Songfestival te sturen volgend jaar).

“Ik had ook nog wel piano willen leren spelen, maar ik ben er niet aan begonnen”, vertelt de koningin. “Ik heb te veel andere dingen te doen.”

Vijftig is nog niet te oud om te leren, Majesteit!

Bron: Looklab | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws