Royal holiday: je kunt nu overnachten in Versailles (en krijgt er een butler bij)

Privéconcert? Spabezoek? Butler voor de deur? Zó ziet een all inclusive eruit bij het Paleis van Versailles.

We hebben ons lang ingehouden wat vakanties betreft, dus nu kunnen we flink uitpakken ook. Met een overnachting op het domein van het meest extravagante paleis ter wereld misschien?

Château de Versailles

Citytrip naar Parijs op de planning? Tuurlijk kun je kiezen voor een hotelletje met uitzicht op La Tour Eiffel, maar meer luxe is voor ons altijd beter. In het nabijgelegen Versailles kom je in ieder geval helemaal aan je trekken als je een op-en-top chic (en tikje decadent) adresje zoekt.

Je kunt nu namelijk verblijven op het terrein van het wereldberoemde Paleis van Versailles. In Le Grand Contrôle, een klassiek bouwwerk gelegen te midden van alle paleispracht, boek je niet zomaar een overnachting: je boekt een ervaring. Als hotelgast krijg je onder andere exclusieve toegang tot het paleis en de paleistuinen, een ontbijt verzorgd door chef-kok Alain Ducasse (die óók verantwoordelijk was voor het menu op de bruiloft van prins Albert en prinses Charlene van Monaco, just saying), een butler die klaarstaat voor je kamerdeur, toegang tot de spa of een etentje in gezelschap van je eigen strijkkwartet. Dát is luxe.

Kamers en suites

Via de website van Airelles boek je zo'n adembenemende, koninklijke kamer of suite. Houd wel rekening met het prijskaartje: voor een kamer betaal je al snel 1700 tot 2000 euro per nacht en voor een suite mag je nog iets extra's neertellen. Dan volg je wel in de voetsporen van de Europese royals, adel, politici, kunstenaars en schrijvers die hier eerder verbleven en waan je jezelf een hele vakantie lang Marie-Antoinette (maar dan zonder gruwelijke afloop). On y va!

Bron: Viva | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws