Zo eert Meghan Markle prinses Diana in haar prentenboek

Een lief detail!

Hertogin Meghan liet zich voor haar kinderboek inspireren door prins Harry en Archie, maar er zit óók een verwijzing naar prinses Diana in The Bench.

Betekenisvolle details

In een kort interview dat Meghan gaf over haar pas uitgegeven kinderboek The Bench, onthulde de hertogin (kunnen we haar nog zo noemen?) dat er allerlei kleine verwijzingen naar haar famous familie in te vinden zijn. Het prentenboek, dat gaat over de band tussen vader en zoon, gezien door de ogen van de moeder, is momenteel een bestseller in de Verenigde Staten. En hoewel je het zoete gedicht binnen twee minuutjes uitleest, kun je een stuk langer zoeken naar de verborgen details in de illustraties van Christian Robinson.

Vergeet-me-niet

“Als je goed zoekt, vind je veel lieve momentjes die we erin hebben verstopt”, vertelt Meghan over de illustraties. “Van mijn favoriete bloem tot de favoriete bloem van de moeder van mijn man, vergeet-me-nietjes, we wilden dat die er ook in terugkwamen.”

Het is niet de eerste keer dat Harry & Meg de herinnering aan hun (schoon)moeder levend houden door middel van een bloemetje. Op de sterfdag van prinses Diana vorig jaar rukten de Sussex'jes uit om bij de lokale basisschool vergeet-me-nietjes te planten. En ook met haar sieraden draagt Meghan de prinses van Wales vaak bij zich, zoals tijdens het spraakmakende interview met Oprah Winfrey.

Granny Diana

Prins Harry en prins William laten wel vaker weten dat prinses Diana nog altijd een belangrijke rol speelt in hun gezinsleven. Zo onthulde de hertog van Sussex onlangs dat grandma Diana zelfs een van Archie's eerste woordjes was. “Ik heb een foto van haar in zijn kinderkamer staan, en het was een van de eerste woorden die hij kon zeggen – na 'mama' en 'papa' was het 'oma'. Oma Diana”, vertelt Harry in de docu-serie The Me You Can't See. “Het is zo lief, en tegelijkertijd maakt het me erg verdrietig, want ze zou erbij moeten zijn.”

En ook de kinderen van prins William en hertogin Kate zijn zich erg bewust van hun geliefde grootmoeder. Op Moederdag zetten prins George, prinses Charlotte en prins Louis niet hun moeder Kate, maar hun oma Diana in het zonnetje. “Ik denk aan je op Moederdag. Ik hou veel van je. Papa mist je”, klinkt het briefje van prinses Charlotte aan haar grootmoeder.

“Diana zou een verschrikkelijke oma zijn geweest”, grapte prins William in een interview uit 2017. “Ze zou dol zijn op de kinderen, maar ze zou waarschijnlijk langskomen wanneer het tijd is om in bad te gaan, de boel op stelten zetten, overal zeepbellen en badwater – en dan weer vertrekken.”

“Het is belangrijk dat ze weten wie zij was”, vindt William. “Daarom praten we veel over Granny Diana en hebben we nu meer foto's van haar door het huis staan, zodat we het af en toe over haar kunnen hebben.”

Bron: Town & Country | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws