Smeren en masseren: zó behoud je een mooi decolleté

Net zo belangrijk als goede gezichtsverzorging, maar vaak een ondergeschoven kindje.

Lees ook

Huidverbetering stopt niet bij je kin – maar geheel onterecht zijn de hals en het decolleté vaak ondergeschoven kindjes. Zonde, want met de juiste verzorging van de huid zorg je ervoor dat je een paar jaartjes jonger lijkt.

Kleine vouwtjes

Veranderingen van de huid, we ontkomen er niet aan. Verticale rimpels in het decolleté zijn één van de ongewenste eerste tekenen. De lichte vouwtjes die als een fontein tussen je borsten vandaan uitwaaieren, zijn veel mensen een doorn in het oog. We beseffen dán hoeveel een strak decolleté eigenlijk doet voor onze verschijning.

De belangrijkste oorzaak van rimpels in je decolleté is, you guessed it, de onvermijdelijke huidveroudering. Onze slaaphouding speelt hierbij ook een grote rol. Wanneer we op onze zij slapen, ontstaan er door het gewicht van de bovenste borst vouwen in de huid van het decolleté. In onze jonge jaren herstelt de huid zich vanzelf, maar naarmate we ouder worden verliest onze huid dit elastische vermogen. Met als resultaat die vervelende slaaprimpels, die steeds minder snel vanzelf weer bijtrekken.

Scrubben

Er is een lichtpuntje: je kunt de strijd tegen deze slaaprimpels aangaan door je decolleté goed te verzorgen. Een absolute must do voor je decolleté is scrubben. Niet met de eerste de beste scrub die je in het badkamerkastje tegenkomt, maar met een Scrub Plus! Deze scrub van beautymerk hannah is uniek in haar soort. Niet alleen verwijder je er dode huidcellen mee, ook activeer je de doorbloeding van de huid. Dubbel zo effectief!

De Scrub Plus van hannah bevat Silica als actieve scrubwerkstof. Eveneens bevat het hyaluronzuur, een van nature aanwezige substantie van het bindweefsel met een sterk waterbindend vermogen. We blijven nog even strooien met indrukwekkende ingrediënten, want aan de scrub is ook Methyl Nicotinaat toegevoegd. Dit stimuleert de doorbloeding, wat ervoor zorgt dat de huid zich sneller én beter herstelt. Nog een mooie bijkomstigheid: op die manier worden ook de verzorgende werkstoffen uit je crème beter opgenomen.

hannah Scrub Plus 200ml/€39,90

Smeren

Want crème is ook een punt dat we niet mogen vergeten. Masseer je hals en je decolleté altijd in met een goede crème. Daarvoor hoef je niet te investeren in een apart portje. Huid is huid, dus een anti-aging gezichtscrème kan ook gewoon onder de kin worden gesmeerd. Onze aanraders? Crèmes met vitamine C en E (good to know: de twee versterken elkaar) kunnen bijdragen aan de aanmaak van collageen, wat op zijn beurt weer zorgt voor een stevige en gladde huid.

Masker

Je hals en decolleté verdienen af en toe een extraatje. Gebruik een crèmemasker voor een aanvullende verzorgingsboost. Opnieuw is vitamine E hier een nuttig ingrediënt. In de Remodelling Cream van hannah is maar liefst 12 procent ingekapselde natuurlijke vitamine E verwerkt. Deze hoge concentratie helpt bij een snel herstel en een optimale voeding van de huid. Zó help je je lichaam een handje om korte metten te maken met die slaaprimpels. Bovendien is vitamine E een alleskunner als het om huidverbetering gaat. Het activeert de doorbloeding, regenereert de huid, herstelt beschadigde huidcellen, verstevigt het huidweefsel en bevordert een optimaal zuurstofgebruik van de huid. Rimpeltjes en littekens worden hierdoor minder zichtbaar.

Wanneer je meer tijd hebt voor je beauty routine, kun je de crème gewoon als masker aanbrengen. Breng een mesdikke laag crème aan, laat 15 minuten intrekken en masseer hem vervolgens verder in met opwaartse bewegingen. Eventuele restanten neem je eenvoudig af met een microwavekompres.

hannah Remodelling Cream 50ml/€68,-

Bindweefselmassage

Je kunt thuis dus de nodige stappen zetten om goed voor je decolleté te zorgen, maar laat het ook eens aan de expert over – wat ons betreft een ultiem verwenmoment. Een bindweefselmassage bij een huidcoach kan wonderen verrichten voor gezicht én decolleté en is ook nog eens heel ontspannend.

De liefde en aandacht die je in je huid investeert, verdient zich terug. Met een goed verzorgde hals en decolleté snoep je zo een paar jaartjes van je leeftijd af and it feels good!

Vind een huidcoach in de buurt via deze salon locator.

hannah Scrub Plus 200ml/€39,90

hannah Remodelling Cream 50ml/€68,-

www.hannah.nl

Beeld: hannah

Laatste nieuws

Zie ook