Nichtje over prinses Diana: ‘Ze had als tiener al foto’s van prins Charles boven haar bed hangen’

Diana's nichtje haalt herinneringen op aan hun kostschooltijd.

In de slaapzaal van het internaat waar prinses Diana als tiener verbleef, was ze volgens haar nichtje een ietwat vreemde eend in de bijt. Ze had namelijk als enige geen posters van popsterren, maar foto's van prins Charles boven haar bed geplakt.

Diana Macfarlane

Uitgepraat over prinses Diana zijn we nog altijd niet. Onlangs verscheen er weer een nieuwe documentaire over de wereldberoemde prinses van Wales, simpelweg Diana getiteld. Daarin komt ook Diana Macfarlane, het nichtje van Diana Spencer, aan het woord. De twee Diana's speelden als kind al met elkaar en gingen in de jaren zeventig dezelfde kostschool, West Heath Girl's School. Ter gelegenheid van wat prinses Diana's zestigste verjaardag zou zijn geweest deze maand, deed Macfarlane voor het eerst een boekje open over de bijzondere herinneringen aan haar nichtje.

Link tool: post not found

Posters en foto’s

Diana Macfarlane herinnert zich nog goed hoe de slaapplek van haar nichtje eruitzag in het meisjesinternaat. “In de slaapzaal was alles wat je had je bed, je nachtkastje en kastjes waaraan je iets kon ophangen”, vertelt ze in de documentaire. “We hadden onze teddyberen daar staan en iedereen had wel een foto op haar nachtkastje. We hadden allemaal afbeeldingen van popsterren die we leuk vonden, zoals The Monkees en Rod Stewart.” Diana had volgens haar nichtje echter geen crush op een onbereikbare muziekheld, maar had tóen al een oogje op de oudste zoon van de Queen.

“Ik kan je vertellen dat ze allemaal foto's van prins Charles rondom haar bed had staan. Als een soort jeugdliefde, eigenlijk. Diana kwam altijd met foto's van prins Charles.” En dat was dus nog lang voor de twee elkaar in het echt hadden ontmoet.

Vol levenslust

Macfarlane heeft veel warme herinneringen aan haar kostschooltijd met Diana. “Ze zat vol levenslust, ze was geweldig leuk, giechelde vaak en had een vreemd gevoel voor humor. We dachten altijd dat we met kattenkwaad weg konden komen door er daarna weer engelachtig uit te zien.”

Bron: Good to Know, Express | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws