Barbra Streisand over flirt met prins Charles: ‘Ik had de eerste Joodse prinses kunnen zijn’

Prins Charles is nog altijd groot fan van de zangeres.

De muziek van Barbra Streisand is niet het enige waarvan prins Charles onder de indruk was…

Bijzondere herinneringen

Toen hij 26 was, ontmoette prins Charles zijn idool Barbra Streisand op de set van Funny Lady. “Ik zal haar verbluffende, sprankelende talent nooit vergeten, net als de unieke vitaliteit en aantrekkingskracht van haar stem en haar acteerkunsten”, vertelde een enthousiaste Charles daar eerder dit jaar over in een radioprogramma. “Het lied Don't Rain on My Parade zit daarom vol bijzondere herinneringen van – ik durf er bijna niet aan te denken – 47 jaar geleden.

Bloemen van een fan

Na die eerste ontmoeting bloeide er een vriendschap op tussen de Britse kroonprins en de Amerikaanse showbizzster. “We werden vrienden. Ik vond het geweldig om tijd door te brengen op Highgrove [het landhuis van prins Charles, red.] en door de tuinen te wandelen”, vertelt Barbra in een interview voor Lorraine. Toen ze in Londen verbleef, kreeg ze zelfs een speciaal cadeau toegestuurd. “Ik liep voorbij de kamer en ik zag een boeket bloemen. Ik vroeg mijn assistent wie die had gestuurd. 'Een fan genaamd Charles' zei ze. Ik vroeg: 'Echt? Laat me het kaartje eens zien.' En daar zag ik de zegel van prins Charles“, herinnert Barbra zich. “Het waren bloemen uit zijn eigen tuin. Mijn assistent dacht dat het om een fan ging, dat vond ik heel grappig. Dat is prins Charles, dacht ik.”

Meer dan vriendschap

“Dat was voordat hij Diana had ontmoet”, weet Barbra nog. “Toen Charles naar mijn optreden kwam kijken, zei ik op het podium: 'Weet je, als ik het goed had gespeeld had ik de eerste Joodse prinses kunnen worden'”. Dat mag dan wel als grap bedoeld zijn, maar prins Charles heeft zijn adoratie voor Barbra niet voor zich gehouden. “Ik ben altijd een groot bewonderaar geweest van de ongelooflijk veelzijdige actrice en zangeres Barbra Streisand”, onthult hij eveneens in het radioprogramma. “Het was een groot geluk om haar te ontmoeten.” The romance that never was…

Bron: Town & Country | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws