Sleur struggles? Haal je relatie van de automatische piloot met deze 8 tips

Merk jij dat de spice een beetje uit jullie relatie is geslopen? Haal de pepermolen maar tevoorschijn, want wij hebben 8 tips die jouw relatie binnen no-time uit die vervelende sleur trekken.
@media (max-width: 679px){#fig-6148367684de3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6148367684de3 img{#fig-6148367684de3 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6148367684de3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6148367684de3 img{#fig-6148367684de3 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6148367684de3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6148367684de3 img{#fig-6148367684de3 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6148367684de3 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6148367684de3 img{#fig-6148367684de3 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}liefde

Sleur kan in de meest sterke relatie sluipen. Zeker door de bizarre tijd waarin we nu leven worden relaties flink op de proef gesteld. Merk jij dat de spice een beetje uit jullie relatie is geslopen? Haal de pepermolen maar tevoorschijn, want wij hebben acht tips die jouw relatie binnen no-time uit die vervelende sleur trekken.

1) De s van…. 

Dacht jij ook eerst aan sleur, saai of soepkom? Dan vallen we maar gelijk met de deur in huis: het is tijd om (weer) intiem te worden in de slaapkamer. Het gebrek aan intimiteit is vaak de belangrijkste oorzaak van sleur. Je raakt de verbinding met je partner kwijt en de drempel om daar iets aan te doen wordt steeds hoger. Dat is helemaal niet vreemd, maar het hoeft ook niet moeilijk te zijn om weer op het juiste pad terecht te komen. Treedt bijvoorbeeld eens uit je comfort zone en stel iets nieuws voor. Ook je partner verrassen met een speeltje kan bijvoorbeeld net dat beetje extra spanning geven waar jullie naar op zoek waren.

2) Maak zin 

En dat bedoelen we niet alleen in de slaapkamer, maar in de breedste zin van het woord. Stelt je partner voor om een spelletje te doen, op het terras te gaan zitten, een wandeling te maken of schoenen te kopen in de stad: zeg ja. Ook al zou je op dat moment nog liever het hele huis stofzuigen. Je zult zien dat het wonderen doet. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je partner en jullie gevoelens over de relatie. Jullie doen iets samen en maken herinneringen, hoe klein ze ook zijn.

3) Variatie

Zeker wanneer jullie regelmatige werktijden hebben, ligt routine en sleur altijd op de loer. Als je thuiskomt van je werk heb je misschien de neiging om op de bank te ploffen, Netflix aan te slingeren en niet meer te bewegen. Toch is variatie ontzettend belangrijk om verveling te voorkomen. Dit geldt overigens voor alles. Ga niet altijd naar hetzelfde restaurants, neem meer tijd om samen te ontbijten en probeer af te spreken om ’s avonds eens iets te ondernemen, hoe klein het ook is: een wandeling, een bordspel, muziek luisteren, iets bakken. Of plan juist een verrassing voor je partner.

4) Wees eerlijk 

Voor een gezonde, hechte relatie is het belangrijk om open en eerlijk tegen elkaar te zijn. En dan hebben we het niet over je mening over de nieuwe schoenen van je partner, maar over de dingen die er echt toe doen. Als je merkt dat je je begint te vervelen, is het goed om dit te bespreken. Misschien voelt je partner wel hetzelfde. Dan is het gelijk een mooie aanleiding om de situatie aan te pakken voordat het een probleem wordt.

5) Zorg voor toekomstplannen

In deze bizarre tijd lijkt de toekomst misschien onzeker, maar toch is het belangrijk om plannen te blijven maken. Plan leuke projecten in en om het huis, bespreek hoe jullie droomhuis eruit ziet, ga op zoek naar vakanties, uitjes, concerten en andere dingen die laten zien dat jullie een gezamenlijke toekomst voor jullie zien. Ook kan zo’n leuk plan op dagen dat het eens wat minder loopt een fijne houvast zijn.

6) Smartphones uit 

Het punt waarvan je wist dat het zou komen… Maar we kunnen er niet omheen. De moderne technologie in de vorm van je telefoon zit boordevol mogelijkheden, maar er ligt ook het gevaar op de loer dat je meer oog hebt voor dat ding dan voor je partner. Hoewel je het misschien niet eens door hebt, herkennen we toch allemaal dat moment waarop je opkijkt van je telefoon en je partner naast je op de bank ziet zitten. Ook met zijn of haar ogen aan het scherm gekluisterd. Geen probleem als dat soms voorkomt, maar zorg ook dat je daarnaast regelmatig de telefoons opzij legt om aandacht aan elkaar te geven.

7) Spendeer tijd apart

Misschien zien jullie elkaar nu wel vaker dan ooit, maar toch is het belangrijk om ook tijd zonder elkaar door te brengen. Spreek af met vrienden, investeer genoeg tijd in je persoonlijke hobby’s en trek er alleen op uit. Zo voorkom je niet alleen irritaties omdat jullie constant op elkaars lip zitten, maar zorg je er ook voor dat je genoeg te vertellen hebt. Als jullie altijd maar hetzelfde meemaken komt er ongetwijfeld een moment waarop jullie uitgepraat raken. En voor je het weet zit je dan iedere avond voor de televisie.

8) Vier mijlpalen 

Het hoeft echt niet alleen te gaan om mijlpalen binnen jullie relatie. Als jullie het allebei niet belangrijk vinden om te vieren dat jullie 8 maanden, 3 jaar of een decennium samen zijn, zijn er wel andere mijlpalen om uit te kiezen. Een promotie, verjaardag, diploma… Wat het ook is: maak er iets speciaals van. Haal kaarsen, slingers, tut je op en maak nieuwe herinneringen. Je zult ze koesteren.

Laatste nieuws