Movie time! Releasedatum en naam nieuwe film Downton Abbey eindelijk bekend

Wat weten we over film no.2?

In februari kwam het nieuws naar buiten dat er op den duur een tweede film van de populaire Downton Abbey-reeks zou komen. Tijdens het evenement CinemaCon heeft de cast de releasedatum onthuld én werden nieuwe castleden bekendgemaakt.

Nieuwe cast

In eerste instantie werd aanstaande 22 december als releasedatum genoemd voor Downton Abbey: A New Era, maar helaas wordt het toch geen filmpje kijken tijdens de kerstvakantie. De première is uitgesteld en pas vanaf 18 maart 2022 kunnen we ons weer onderdompelen in de avonturen van de familie Crawley en hun personeel. Nog even geduld dus!

De oude vertrouwde cast met Dame Maggie Smith, Imelda Staunton, Hugh Bonneville en Michelle Dockery keert terug op het witte doek, maar er ook een paar nieuwe grote namen zullen hun opwachting maken. Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye en Dominic West krijgen ook een twintigste-eeuws kostuum aangemeten.

A New Era

Het komt niet als een grote verrassing dat de Downton-sterren weer terugkeren. De eerste film (uit 2019) was zó'n succes dat er al binnen een week na de première over een vervolg werd gesproken. Ook liet een groot deel van de cast zich positief uit over een terugkeer naar hun beroemde rollen. Sophie McShera (keukenmeid Daisy), suggereert dat er ook met de tweede film nog geen einde in zicht is: “We zullen er altijd voor openstaan om terug te keren naar deze personages. We houden van ze.” En wij ook!

Geen onbekende

Over de verhaallijn van de tweede Downton Abbey-film is nog niets bekendgemaakt, maar net als bij de serie en de eerste film wordt het scenario geschreven door Julian Fellowes. Wel hebben we met een nieuwe regisseur te maken, Simon Curtis, geen onbekende van de cast. Curtis is namelijk getrouwd met Elizabeth McGovern, de actrice die Cora Crawley speelt. En zij zijn niet het enige setje op de set…

Weer even terughalen hoe het ook alweer zat met de Crawleys & co? Alle seizoenen van Downton Abbey zijn weer te zien op Netflix!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Downton Abbey

Laatste nieuws