Wijnen! Op deze plekken geniet je gegarandeerd van een fijn glas wijn

Hier geniet je gegarandeerd van een mooi glas wijn.

Heerlijk op een terras of in een bar neerploffen met een goed glas wijn; wie wil dat nou niet?

Om de keuze binnen het immense aanbod aan wijnbars en restaurants (in Amsterdam) wat makkelijker te maken, hebben wij hier een lijstje locaties die je niet kunt missen. Beloofd: het is gegarandeerd genieten geblazen.

Pulitzer Garden wine bar

Bij Pulitzer Garden kom je helemaal tot rust. Te midden van het Pulitzer Amsterdam – omringd door alle grachtenpanden waaruit het hotel bestaat – ligt namelijk een prachtige binnentuin. Je vergeet bijna dat je in hartje centrum bent. Deze plek is dan ook perfect om je dagje winkelen af te sluiten met een goed glas wijn. Of om met goede vrienden of date een fles soldaat te maken en de hele avond te genieten van je gezelschap. Aan de wijnbar van Pulitzer Garden heb je een uitgebreide keuze uit de vele soorten wijn. Een aanrader is bijvoorbeeld de Spaanse “Etiqueta Verde” als je voor een witte wijn gaat. Of een rode “Châtea de Montfrin” uit Frankrijk.. Je reserveert je tafel hier.

Rosé Garden

Pulitzer Garden is niet de enige plek binnen Pulitzer Amsterdam waar je terecht kunt voor een knaller van een glas wijn. Ook bij Jansz. ben je aan het goede adres. En vooral de roséliefhebbers worden de komende tijd verwend. Het restaurant heeft namelijk tot en met 26 september een heus rosé-arrangement in de aanbieding, Rosé Garden. Hier kan je elke vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 uur genieten van een heerlijke rosé met bijpassende bites zoals garnalenkroketjes en lobster rolls. Uiteraard kun je ook bestellen van het à la carte menu. De MiP Rosé wordt voor een speciale prijs voor je ingeschonken en is per glas, fles of magnum te bestellen. Mocht de zon een weekend niet schijnen, dan is het ook meer dan goed vertoeven in de serre van de tuin. Zo waan je jezelf toch nog lekker buiten, maar dan behaaglijker. Je tafel bij Jansz. reserveren doe je hier.

Bambino Bar

Bambino Bar is een plek waar je misschien niet direct zeer goede wijn &spijs combinaties zult verwachten, maar niets is minder waar. Het café-restaurant op de Vijzelgracht serveert de lekkerste natuurwijnen met bijzondere niet-alledaagse gerechten. Het concept is het kleine broertje van Restaurant BAK – te vinden in de Houthaven – en loopt als een tierelier. Bambino staat voor ongedwongen binnen komen vallen en je voelt je dan ook gelijk geroepen dat gezellig te doen. Bambino betekent: lekker eten en drinken voor een mooie prijs. Reserveren kan, maar gewoon binnenwandelen is hier ook een optie.

Cornerstone Amsterdam

Vinyl, Aziatisch geïnspireerde gerechten en de lekkerste natuurwijnen: die drie factoren omschrijven Cornerstone in Amsterdam-Noord. Het muzieksysteem is een van de dingen die je opvalt wanneer je het restaurant binnenloopt. De platencollectie volgt snel. De kaart bestaat uit lokaal verkregen gerechten die seizoensgebonden zijn. Een van de oprichters van Cornerstone, Michiel, heeft een passie voor en een enorme kennis van natuurwijnen en dus kun je kiezen uit een selectie van de meest bijzondere en lekkerste varianten. Aan goede wijnen hier dus geen gebrek. De combinatie van de wijnen en de sfeer, zorgt ervoor dat veel Amsterdammers besluiten de oversteek naar Noord toch maar eens te maken. Reserveren kan pas als je met meer dan vijf personen komt eten, dus zorgt dat je op tijd voor de deur staat.

Glou Glou

Glou Glou staat voor het geluid dat je in dit wijnbarretje het meest zult horen: het geluid van mensen die een slokje wijn nemen. Het stralende middelpunt van deze gezellige bar – met eigen winkel – zijn de natuurlijke wijnen. Bij het produceren van de wijnen die Glou Glou serveert, zijn namelijk geen niet-natuurlijke middelen gebruikt. De liefde voor deze wijnen was het begin van de Glou Glou Natural Wine Collective: een samenwerking met favoriete wijnimporteurs van natuurwijnen. Glou Glou doet niet aan reserveren. Het terras in de Pijp is groot genoeg om on the spot een tafeltje te vinden. De openingstijden vind je op de website.

Bar Centraal

Bar Centraal, het broertje van Glou Glou, bevindt zich in Amsterdam-West in de Ten Katestaat. Bij dit natuurwijnenlokaal zit je heerlijk op een zonovergoten terras te midden van marktgangers en locals van diverse pluimage. Het personeel adviseert je graag over de verschillende wijnen en laat je met liefde van alles proeven. Naast heerlijke wijnen heeft Bar Centraal ook een aantal happen op de terraskaart staan. Denk bijvoorbeeld aan burrata, rundertartaar en verschillende kleinere bites. Een tafel reserveren doe je hier.

Café Binnenvisser

Eigenaren Bob en Maarten zijn al jaren bevriend en fervente hiphop-fanaten. Dit in combinatie met hun liefde voor mooie natuurwijnen en lekker eten zorgde ervoor dat Café Binnenvisser binnen no-time een hit werd. Café Binnenvisser heeft een wekelijks wisselend en seizoensgebonden menu dat voornamelijk uit gerechten met groenten bestaat. En de wijncollectie is er een waar je u tegen zegt. Het restaurant is te vinden in Amsterdam-West in een karakteristiek pand op het hoekje van de Bilderdijkstraat en Bilderdijkpark. Café Binnenvisser neemt reserveringen vanaf 6 personen aan. Ben je met minder? Dan kun je vaak gewoon binnenlopen, maar wees er dan wel vroeg of juist laat bij. De site bekijken of reserveren doe je hier.

Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam is een urban winery gelegen in Amsterdam-Noord. Het bedrijf is gestart door vader en zoon en heeft meer dan 20 huisgemaakte wijnen in de aanbieding. Sustainability is erg belangrijk voor Chateau Amsterdam; alle wijnen zijn dan ook duurzaam geproduceerd. Je kunt bij Chateau Amsterdam eveneens een wine tasting boeken met een toer door de wijnkelders.. Ook voor een hapje bij je wijn ben je hier aan het goede adres.Op de kaart vind je kleine borrelhappen en volwaardige gerechten en het personeel helpt je graag met het maken van een wijn & spijs keuze. Meer informatie vind je hier.

Bron: Typhoon Hospitality | Beeld: iStock

Laatste nieuws