De mooiste (boutique) hotels in het hart van Amsterdam

Verblijven in de hoofdstad met alle luxe en comfort: dat doe je hier!

Een culinair uitstapje, een cultureel bezoek, een uitgebreide shopsessie: van het mooie Amsterdam krijgen we nooit genoeg. Tijd voor een extra lang bezoekje aan onze hoofdstad? In deze fijne boutique hotels (allemaal in hartje centrum!) verblijf je in luxe en in stijl.

The Highlander

De prachtige kamers van The Highlander is net zo'n mengelmoes als de stad Amsterdam zelf. Naast slapen en uitrusten doe je hier ook vooral inspiratie op! Het gewaagde maar zeer geslaagde interieur werd ontworpen door Will Erens van Too Many Agencies. Samen met de familie Hoogland ontwikkelde hij een hotel waar de gasten echt kunnen zijn wie ze willen zijn, een langgekoesterde droom. Niet alleen een mooi interieur, maar ook top of the bill service staat bij dit hotel hoog in het vaandel. Dit pareltje moet je hebben bezocht! Reserveer hier een kamer.

Mercure Amsterdam Centre Canal District

Een goede uitvalsbasis voor iedereen die graag in de historische Amsterdamse grachtengordel verblijft. Vanuit dit chique hotel zijn alle hotspots lopend te bereiken. Ook binnen merk je dat je je op steenworp afstand van het Museumkwartier bevindt: het interieur is sierlijk, kleurrijk en kunstzinnig. De dag sluit je af met een goeie cocktail aan de elegante bar. What's not to love? Een kamer boeken doe je hier.

Sint Nicolaas hotel

Een romantische hide-away of juist een reis met het hele gezin – hotel Sint Nicolaas biedt er alle mogelijkheden voor. Je kijkt je ogen uit in het historische pand, waarin authentieke elementen afgewisseld worden met modern design. Het hotel ligt pal naast Amsterdam Centraal station, een ideale locatie als je van plan bent om verschillende plekken te bezoeken. Boek hier een kamer.

Kimpton De Witt

Dompel jezelf volledig onder in luxe in het prachtige Kimpton De Witt boetiekhotel in de binnenstad van Amsterdam. Minimalistisch, maar toch inspirerend. In combinatie met de enorme gastvrijheid die Kimpton De Witt Hotel te bieden heeft is dit de perfecte plek om even te ontsnappen aan het drukke bestaan. Slapen doe je zeker niet op een lege maag, want op de begaande grond vind je Californian inspired restaurant Celia. Een urban oase waarin culinaire invloeden van over de hele wereld samenkomen. Ter afsluiting kun je de avond afsluiten in Super Lyan, een van de beste cocktailbars in town. Na een (of meerdere) drankje(s), hier is je bedje gelukkig niet zo ver weg meer. Boek hier een van de prachtige kamers.

The Highland House

Midden in het centrum, achter de Nieuwezijds Voorburgwal, staat in de Nieuwe Nieuwstraat al zo lang als de Amsterdammer zich kan heugen een relatief klein maar sprookjesachtig pand. De familie Hoogland gaf het pand haar pracht en waardigheid terug en een modern, stijlvol en verfijnd hotel was geboren. Dit plekje is echt een bezoekje waard. Interieurarchitect Kenneth Jaworski van Como Park Studio vindt dat een hotelinterieur hoort te inspireren. “Alsof je een juwelendoos bent binnengestapt. Een kleine wereld op zich, gevuld met interessante voorwerpen en schatten.” Struin door de stad om je vervolgens terug te trekken in dit klassieke en eclectische, en daardoor intieme hotel. Geniet samen met je familie, geliefde of beste vriend(in) van deze bijzondere plek. Een kamer boek je hier.

Beeld: Typhoon Hospitality

Laatste nieuws