Koopje! Hertogin Kate draagt jurk van nog geen 20 euro

Na al het glitter & goud van vorige week gaat Kate weer back to normal.

Lees ook

Na alle glitter en glamour op de rode loper vorige week zoekt de hertogin van Cambridge de balans in haar garderobe weer op met een zéér betaalbare jurk.

Hand op de knip

Kate Middleton heeft nogal een verrassende modeweek achter de rug. Eerst een glamourous and shiny avondjapon, daarna een knallend paars pak. Maar nu is het tijd om weer even rustig aan te doen en de hand op de knip te houden. Voor een royal engagement deze week droeg de hertogin een bescheiden jurkje uit een oude collectie van Zara, van nog geen twintig euro.

Beeld: BrunoPress

Niets nieuws

Oplettende Kate-fans weten dat de hertogin van Cambridge de jurk eerder heeft gedragen, in januari 2020. Toen was het vriendelijk geprijsde japonnetje binnen drie uur uitverkocht – het is niet vaak dat zoveel mensen zich Kate's royal fashion kunnen permitteren. Destijds droeg ze hem naar een werkbezoek waarbij ze milkshakes mocht maken. Smaakt het, William?

Beeld: BrunoPress

Stapje terug

Een goedkoop, eerder gedragen jurkje met een grijze ruit, geen clutch die het geheel wat kleurrijker maakt: het is niet bepaald de glamour die we vorige week bij de Cambridge'jes zagen. Kate weet dat ze haar glam looks af moet wisselen met zulke 'alledaagse' outfits, juist om ze eruit te laten springen.

Bovendien wilde de hertogin zich bij dit bezoek vooral neerzetten als een 'gewone moeder'. Ze bezocht de lancering van het Childrens 2020s-project, een onderzoeksproject dat precies in haar straatje past en kijkt naar de ontwikkeling van kinderen die dit decennium zijn geboren. Kate zet zich al jaren in voor moeders en hun jonge kinderen. “Onze vroege jeugd vormt ons leven als volwassenen”, aldus de hertogin. “Weten wat allemaal van invloed is tijdens deze periode is van groot belang om te begrijpen hoe we als een maatschappij onze toekomstige gezondheid en ons geluk kunnen verbeteren.”

Beeld: BrunoPress

Bron: Elle US | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook