Dan toch een verzoening? Meghans halfbroer biedt excuses aan

'Ik heb verschrikkelijke fouten gemaakt', geeft Thomas Markle Jr. toe.

Lees ook

De breuk tussen Meghan Markle en haar vader, halfbroer en halfzus, leek lange tijd definitief. Nadat de Markles zich openlijk tegen de hertogin van Sussex keerden in de media, was er jarenlang geen contact. Toch lijkt Meghans halfbroer Thomas Jr. nu de strijdbijl te willen begraven.

Big brother

De band tussen Thomas Markle Jr. en zijn halfzusje Meghan is nooit bijzonder hecht geweest, maar die relatie werd niet veel beter toen Thomas zich vlak voor de royal wedding tegen de aanstaande bruid keerde. Hij zou onder andere een brief aan prins Harry hebben geschreven met daarin de waarschuwing niet met zijn zus te trouwen en noemde het sprookjeshuwelijk achteraf 'de grootste fout in de geschiedenis van de koninklijke bruiloften'.

Toen bekend werd dat Thomas Jr. mee zou doen aan de Australische editie van Big Brother, werd verwacht dat hij in het programma de Sussex'jes nog eens door het slijk zou halen. In de trailer deed de grote broer van Meghan uitspraken als 'ze is erg oppervlakkig', niet bepaald een vredelievend begin. Maar wat blijkt? Misschien doet Thomas tóch met goede bedoelingen mee aan de realityshow.

‘Ik hoop dat ze kijkt’

“Ik hoop echt dat Meghan kijkt, ik doe mee zodat ze de ware ik kan zien”, vertelt Thomas Jr. in een interview met het Australische blad New Idea. “Ik wil dat iedereen deze andere kant van mij kan zien. Ik ben sympathiek, aardig, ik ga voor je door het vuur, ik ben grappig.”

Opgroeien met halfzusje Meghan noemt hij in het interview 'een geweldige ervaring'. Waarom liet hij zich dan zo negatief uit in de pers toen zijn zus in beeld kwam als de nieuwe vlam van prins Harry? “Ik werd voor de leeuwen gegooid, ik had geen enkele ervaring met de media-aandacht”, verklaart Thomas Jr. nu. “Ik werd in een hoek gedreven. Ik heb een paar verschrikkelijke fouten gemaakt en ik heb er tot op de dag van vandaag spijt van.”

‘Ik hou van mijn zus’

Ook erkent Thomas nu dat hij onware informatie aan de pers heeft verteld. “Ik gaf de pers de informatie die ik kreeg van een PR-medewerker van het paleis, dingen die misschien niets met Meghan te maken hadden en waarover ze misschien helemaal niets heeft gezegd. Maar ik stond onder enorme druk, ik werd achtervolgd en lastiggevallen, ik wilde [de paparazzi] gewoon kwijtraken”, geeft hij als excuus. “Ik houd van mijn zus en dat heb ik altijd gedaan.”

Meghan en Harry. Beeld: BrunoPress

Archie en Lili

Door de slechte familiebanden heeft Thomas Jr. zijn neefje en nichtje, Meghans kinderen Archie en Lili, nog nooit ontmoet. Tot zijn grote verdriet, vertelt hij aan New Idea. “Ik zou heel graag aankloppen bij haar huis, haar een grote knuffel en een kus geven, haar vertellen dat ik haar vreselijk heb gemist en meteen mijn excuses aanbieden. Misschien gebeurt dat op een dag”, aldus Thomas Jr. “Ik zou er alles voor doen om Archie en Lilibet te ontmoeten.”

Of hertogin Meghan 's avonds echt op de bank ploft en de Australische Big Brother aanzet, daar zetten we onze vraagtekens bij. Maar Thomas Markle Jr. lijkt vastberaden te zijn om weer in contact te komen met zijn zus. Kunnen we dan toch nog een verzoening tussen de Markles verwachten?

Bron: New Idea, Vorsten | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook