Zo zorg je ervoor dat gespleten haarpunten minder opvallen

Vier tips waardoor je altijd met een verzorgd uitziend kapsel de deur uit gaat.

Tussen knipbeurten door worden we vaak geconfronteerd met ‘dood haar’ en gespleten punten. Hoe kun je ervoor zorgen dat je niet meer zo fraaie uiteindes het overleven tot het volgende kappersbezoek?

1. Ga aan de gang met smeersels

Tegenwoordig vind je bij de drogist enorm veel verschillende oliën, serums en haarmaskers. Ze beweren vaak dat ze je gespleten haarpunten helemaal kunnen repareren, maar we weten allemaal dat dat niet zo is. Toch zorgen ze er wél voor dat je haar mooi glanzend en glad wordt, waardoor je gespleten punten minder opvallen. Dit is vooral het proberen waard als je haar van zichzelf aan de droge kant is.

2. Draag je haar vast

Verstoppertje spelen: Door je haar vast te doen in een staart, knot of vlecht, zorg je ervoor dat de aandacht minder op je dode haarpunten ligt. Een knot is helemaal ideaal, omdat al je haarpunten daarbij verborgen zijn onder een elastiekje en dus helemaal niet zichtbaar zijn.

3. Krul je haar

Het krullen van je haar is ook een goede methode om ervoor te zorgen dat gespleten haarpunten minder opvallen. Zeker als je de uiteinden van je haar naar binnen krult, heeft deze methode een positief effect. Bovendien is er een win-wineffect, want je kunt krullen ook combineren met bijvoorbeeld een staart en leuke haarclipjes. Belangrijk om op te letten: zorg ervoor dat je altijd hittebescherming gebruikt voor je je haar gaat krullen. Anders zorgt het juist voor het tegenovergestelde effect en zullen je haarpunten er nog doder uitzien.

4. Voeg leuke haaraccessoires toe

Niet alleen leuke haarstijlen, maar ook mooie accessoires zijn handig om je gespleten haarpunten mee te verbloemen. Knoop bijvoorbeeld een leuk sjaaltje om je staart heen of voeg een paar gekleurde haarclipjes aan je look toe. Het zorgt ervoor dat mensen meer hebben om naar te kijken, waardoor je dode puntjes hen niet opvallen. Ben je niet bang voor blikken uit je omgeving? Dan kun je deze kans grijpen om de meest kleurrijke accessoires die je kunt vinden aan je kapsel toe te voegen.

Bron: Dingen voor Vrouwen, Marie Claire | Beeld: Pixabay

Laatste nieuws