‘Prinses Charlotte heeft nu al een dure smaak’

Naar verluidt is de zesjarige dochter van prins William en hertogin Kate dól op duur. Tja, wat wil je met een moeder die een kast vol couture heeft?

Met een moeder die gezien wordt als royal stijlicoon, die kasten vol couture heeft en die soms drie verschillende outfits per dag draagt is het niet zo vreemd dat ook prinses Charlotte de smaak al flink te pakken heeft. De zesjarige dochter van prins William en hertogin Kate zou hard op weg zijn om een modeprinsesje te worden, zeggen insiders. Met een ongelooflijk dure smaak, welteverstaan. ‘Je moet niet met een speelgoedtiara aan komen zetten.’

Zo moeder, zo dochter

Een ‘paleisbron’ vertelt aan Life & Style dat prinses Charlotte steeds meer op haar moeder begint te lijken. Net als Kate Middleton is de jonge prinses enorm sportief. Na schooltijd een druk schema met zwemles, tennisles, paardrijles en hockeyles (we zien het voor ons, de nanny’s die van hot naar her rennen met sporttassen en hockeysticks). Maar deze atletische aanleg is niet het enige wat Charlotte van haar moeder heeft meegekregen. Volgens de insider ‘ontwikkelt ze ook al een gevoel voor mode.’ En als je moeder dan kásten vol kleding, accessoires en juwelen heeft, kun je je als little princess natuurlijk flink uitleven.

Zonnebrillen en tiara’s

“Charlotte is geobsedeerd door zonnebrillen. Wanneer Kate haar zonnebril niet kan vinden, dan ligt-ie waarschijnlijk in de slaapkamer van Charlotte. Ze heeft ook al een eigen verzameling kinderzonnebrillen uit de winkelstraat in huis”, zegt de bron.

Beeld: BrunoPress

Een andere bron weet te benoemen dat Charlotte al een ‘erg dure smaak’ heeft, en dat Kate niet met plastic tiara’s uit de speelgoedwinkel aan hoeft te komen zetten. “Ze heeft liever the real deal en heeft haar moeder laten beloven dat in de toekomst echte tiara’s krijgt.” Dat zal wel goed zitten, met alle fonkelende exemplaren in de koninklijke kluis.

Klein stijlicoon

Helaas voor prinses Charlotte geeft Kate er juist de voorkeur aan om haar kroost in meer betaalbare outfitjes te steken. We zien de Cambridge-kinderen al niet vaak, en dan ook nog regelmatig in dezelfde kleding. Daar heeft de hertogin goede redenen voor. Zo wil ze voorkomen dat haar kinderen trendsetters worden en dat alles wat ze dragen meteen wordt uitverkocht. Dezelfde kleren betekent daarnaast ook minder redenen voor fotografen om hun best te doen kiekjes te schieten van de nieuwste outfits van de kleine royals. De keuze om haar kinderen outfits verschillende keren te laten dragen (wanneer ze weet dat ze op de kiek komen), geeft bovendien een boodschap als ‘wij zijn ook maar normale mensen’ af. En hoewel de hertogin zelf niet vies is van een kostelijk mantelpakje van Alexander McQueen, wordt het drietal gespot in betaalbare merken. Soms een designeritempje, maar het vloeit van de Zara’s en de H&M’etjes. Geen Grimaldi-taferelen dus, waar de kleine Gabriella al werd gespot met één en al Stella McCartney en haar eigen Lady Dior-tasje à 3.200 euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Want dat Charlotte al een stijlicoon in de dop is, kan designer Rachel Riley vertellen. Op haar meest recente verjaardagsportret droeg de prinses een bloemenjurkje van Rileys merk, waarna het kledingstuk gretig werd afgenomen en binnen mum van tijd was uitverkocht. “We kijken ernaar uit om te zien hoe de stijl van prinses Charlotte zich gaat ontwikkelen naarmate ze groter en ouder wordt”, laat Rachel weten aan Vanity Fair. “We weten zeker dat ze net zo’n stijlicoon zal worden als haar moeder.”

Bron: Marie Claire UK, Life & Style, Daily Mail | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws