Hoe kun je een tompouce eten zonder te knoeien?

Of het nou de oranje variant is of niet: op plakkerige vingers zit niemand te wachten.

Koningsdag of niet: tompoucen zijn altijd lekker. Rond deze tijd van het jaar ligt de speciale oranje-editie in de schappen, de rest van het jaar zien we de roze variant. Ondanks dat we ervan smullen, zitten we altijd te hannesen tijdens het eten van een tompouce. Wat is nou eigenlijk een handige manier om een tompouce te eten?

Verschillende mogelijkheden

Plakkerige vingers als je een tompouce met je handen eet en een enorm vies bord als je met een vorkje in de weer gaat. Herkenbaar? Tompoucen zijn een heerlijk hapje, maar zorgen voor veel zooi. Hoe kun je de zoete lekkernij nou naar binnen werken zonder enige vorm van troep? Er blijken maar liefst zes mogelijkheden te zijn.

In stukjes

Een tompouce kan op drie manieren ‘in stukjes’ gegeten worden. Je kunt alle onderdelen van een tompouce van elkaar scheiden en apart opeten. Ook kun je de bovenste laag van de tompouce eraf halen en de vulling over beide helften verdelen. Je kunt die beide helften dan als een cracker eten. Een derde optie is om een tompouce met een vork in kleine vierkantjes te verdelen. Het wordt dan veel eenvoudiger om een zon klein stukje op je vork te prikken en netjes op te eten.

In z’n geheel

Naast de drie manieren hierboven zijn er drie manieren waarop je een tompouce netjes ‘in z’n geheel’ kunt eten. Je kunt allereerst de bovenkant van de tompouce af halen en die onder de onderkant leggen. Ook is het een goed idee om een tompouce op z’n zijkant te leggen, zodat je je vork erin kunt steken zonder dat de vulling eruit floept. Tot slot: prik je vork loodrecht in het glazuur, beweeg voorzichtig heen en weer en snijd zo door de bovenste laag van de tompouce heen. Zo kun je hem eten zonder de vulling te verpesten. Wij krijgen er helemaal zin in!

Bron: Kookfans | Beeld: iStock

Laatste nieuws