Dit zijn de 3 lichaamsdelen waarop je het snelst rimpels ziet verschijnen

Bij sommige lichaamsdelen zie je ouderdom sneller dan bij andere.

Als je ouder wordt, zul je vanzelfsprekend veranderingen aan je lichaam zien. Sommige lichaamsdelen vertonen sneller ouderdomsverschijnselen dan anderen. Dat kan komen doordat die lichaamsdelen wat kwetsbaarder zijn, of doordat je er simpelweg nooit aan hebt gedacht ze extra te verzorgen. Dit zijn de drie plekken waar je het eerste rimpels zult zien verschijnen.

Handen

Je handen kun je bijna niet verstoppen. Ze worden daardoor het snelst blootgesteld aan zonnestraling, en bijvoorbeeld aan schoonmaakmiddelen. Omdat je je handen nog wel eens kunt vergeten in te smeren met verzorgende crème of zonnebrandcrème, is de dunne huid van je handen extra gevoelig voor rimpels. Wil je dit voorkomen? Zorg dan altijd dat je je handen meeneemt in je verzorgingsritueel, smeer ze in met zonnebrandcrème en draag handschoenen bij het schoonmaken.

Gezicht

Je gezicht is natuurlijk één van de eerste plekken waar rimpeltjes en fijne lijntjes kunnen ontstaan. Het heeft het meeste te verduren door make-up, zonnestralen en vuil uit de lucht. Als je je gezicht niet op dagelijkse basis insmeert met een uv-filter – ja, ook in de winter! –, heb je kans dat je sneller rimpels krijgt. Wat je hieraan kunt doen? Nooit de deur uit gaan als je nog geen SPF op je gezicht hebt gesmeerd!

Nek en borst

Wat veel mensen niet weten, is dat je nek en je borst bijna dezelfde verzorging nodig hebben als je gezicht. De huid daar is behoorlijk kwetsbaar en wordt óók veel aan de zonnestraling blootgesteld. Trek je gezichtsverzorging daarom altijd nog een beetje door tot je nek en je borst, zodat deze ook voldoende worden verzorgd. Je huid zal je dankbaar zijn!

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws