Deze prinses lijkt qua karakter het meest op koningin Máxima

In welke dochter ziet koningin Máxima het meest van zichzelf terug?

Lees ook

Welke van de drie prinsessen uiterlijk het meest op koningin Máxima lijkt, daarover bestaat weinig twijfel. Prinses Alexia lijkt toch meer van de Argentijnse tak te hebben dan van de Oranjes. Maar is ze vanbinnen ook een Zorreguieta?

Prinses Alexia

Koningin Máxima ziet in ieder geval veel van zichzelf terug in haar middelste dochter. Niet alleen uiterlijk, maar ook innerlijk zouden Máx en Lex veel overeenkomsten hebben. In prinses Alexia herkent koningin Máxima ‘een echte latina’, melden de royal bronnen van Libelle“Ze is ontzettend temperamentvol. Of ze lacht hard, of ze huilt hard. Er is geen middenweg.”

Koningin Maxima en Prinses Alexia tijdens Koningsdag 2022. Beeld: BrunoPress

Amalia is ‘een echte Oranje’

Prinses Amalia heeft haar karakter meer van haar vader, meent couturier Edouard Vermeulen van NATAN, waar de royals de deur platlopen. “Amalia heeft veel humor en geen greintje verlegenheid”, vertelde hij eerder aan Paris Match over de Prinses van Oranje, die hij qua karakter wel wat weg vindt hebben van haar vader. “Ze heeft de spontaniteit van Willem-Alexander. Ze is een echte Oranje. Ze heeft het hart op de tong, zonder aan het protocol te denken. Wanneer ze binnenkomt, geeft ze me een kus. Ze is sympathiek, totaal niet verlegen, open en een behoorlijke doorzetter.”

Prinses Ariane

En wat prinses Ariane betreft? Over de meest dromerige dochter weten we nog niet veel, al wordt ook zij vaak beschreven als spontaan en sympathiek. Van een ’temperament’ à la Máxima zien we weinig bij de 15-jarige prinses. In het interview dat de koningin vorig jaar ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag gaf, hoorden we toch een aantal overeenkomsten tussen Máx en haar jongste dochter: “Ariane is ongelooflijk lief, etherisch, heel vrouwelijk en tegelijkertijd heel krachtig.”

Bron: Beau Monde Archief, Libelle, Paris Match | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook