Vaarwel vijftig: Máxima’s beste looks van afgelopen jaar

Hare Majesteit is weer een modieus jaartje ouder geworden!

Lees ook

Koningin Máxima is weer een jaartje ouder geworden. Een modieus jaartje mogen we wel zeggen, want deze beeldige outfits kwamen voorbij in het 51ste levensjaar van de fashion queen.


Ook op haar vijftigste zette koningin Máxima veel van haar stijlkenmerken voort – veel monochroom, heel veel NATAN, en héél veel hergebruik. Maar het afgelopen jaar was er ook ruimte voor vernieuwing, eindelijk weer een paar tiaramomenten en natuurlijk een paar spraakmakende japonnen. Speciaal voor de 51ste verjaardag van de koningin zetten we de beste looks op een rijtje!

Mei 2021

Beeld: BrunoPress

Oké, oké, deze outfit droeg koningin Máxima eigenlijk vlak voor haar vorige verjaardag, maar hij is te mooi om niet mee af te trappen. In mei 2021 verscheen de koningin in een prachtige creatie van Iris van Herpen, die door de huidkleurige onderlaag gewaagd is zonder op enige glamour in te leveren. En een paar dochters in het lang erbij als ‘accessoire’ maakt de look natuurlijk helemaal af!

Juni 2021

Beeld: BrunoPress

Felroze (met matchende lip!), zomers en een parelsnoer à la Queen Elizabeth: wij konden deze luchtige koninklijke look bij het Groninger Museum vorig jaar wel waarderen. De outfit is van NATAN en hing al langer bij de Majesteit in de kast.

Juli 2021

Beeld: BrunoPress

Tiara’s zijn terug! In juli 2021 mocht koningin Máxima tijdens een staatsbezoek aan Duitsland de Oranje-juwelen weer uit de kluis halen. Met een ‘hergebruikte’ Jan Taminiau en het Stuart-diadeem bracht Máx heel wat koninklijke allure naar onze oosterburen.

Augustus 2021

Beeld: BrunoPress

Augustus is vakantiemaand, maar koningin Máxima liet ons een glimp opvangen van haar zomergarderobe tijdens een ontvangst van de Nederlandse Olympisch medaillewinnaars in een NATAN-japon blauwer dan de Griekse zee.

September 2021

Beeld: BrunoPress

Wordt het Prinsjesdag, Máxima’s Zandvoorste GP-look of toch die kleurrijke jumpsuit? Koningin Máxima liet in september heel veel verschillende mode zien, maar het meest te spreken zijn we misschien wel over deze Valentino uit 2017. Juist omdat-ie nét even anders is dan de meeste jurkjes die uit de koninklijke garderobe komen.

Oktober 2021

Beeld: BrunoPress

Koningin Máxima, nog altijd met een herstellende hand, was een elegante verschijning bij de opening van Viva la Frida in Assen. Met een prachtige bloementooi als knipoog naar de kunstenares.

November 2021

Beeld: BrunoPress

Nee, de mooiste look van het staatsbezoek aan Noorwegen afgelopen november vonden we de ‘gatenkaas’ zeker niet. Maar als meest spraakmakende outfit van het Máxima’s modejaar, hoort de japon van Claes Iversen zeker thuis in het rijtje.

December 2021

Beeld: BrunoPress

Amalia’s intrede in de Raad van State was natuurlijk dé grote dag van de kroonprinses. Maar trotse moeder Máxima mocht er ook zijn in haar cape van Valentino en felgekleurde jurk van NATAN.

Januari 2022

Beeld: BrunoPress

Mooi ton-sur-ton, zoals we kennen van koningin Máxima. De moeder van drie begon het nieuwe jaar rustig, maar tijdens dit uitstapje naar Amersfoort ging ze tiptop gekleed in een nieuwe NATAN.

Februari 2022

Beeld: BrunoPress

Love it or hate it, maar tijdens haar bezoek aan Zoetermeer was het toch net alsof Máxima zó de catwalk af kwam gelopen. De koningin droeg een winterse jurk met bijpassende mantel van Oscar de la Renta, waar Máx toch ook altijd leuk slaagt.

Maart 2022

Beeld: BrunoPress

Of deze tinten blauw en geel bij elkaar staan, daar zijn de meningen over verdeeld. In ieder geval was het een mooi gebaar van de koningin om zich te kleden in de kleuren van de Oekraïense vlag, kort na het begin van de oorlog. De mantel is geleend uit de kast van prinses Amalia.

April 2022

Beeld: BrunoPress

Door een windvlaag leverde de jurk van koningin Máxima tijdens Koningsdag 2022 hilarische beelden op, maar ook zonder die leuke extra wist de japon een plekje in ons hart te veroveren.

Terwijl de verjaardag van koning Willem-Alexander groots gevierd werd op 27 april, gaat de happy birthday van koningin Máxima vandaag waarschijnlijk stilletjes voorbij. Geen televisie-interview, zoals bij de mijlpaal van vorig jaar, maar gewoon, lekker aan de taart met de familie. Van harte!

Bron: Beau Monde Archief, Modekoningin Máxima, Vanitatis | Beeld: BrunoPress


Laatste nieuws

Zie ook